Izetbegović: Moguća vlast do kraja meseca ukoliko ne bude uslovljavanja i tvrdoglavosti

Vestionline, Tanjug
4
youtube.com/ N1
Bakir Izetbegović

Predsednik bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas pre početka sednice Glavnog odbora stranke u Sarajevu kako veruje da će vlast na državnom nivou BiH biti formirana do kraja meseca, ako, kako je naveo, ne bude puno uslovljavanja.

Kako prenosi Klix.ba, on je rekao da je međunarodna zajednica angažovana na tome da se vlast što pre formira i da se neće odustati od ranije utvrđenih zakona, principa, i da unutar toga valja tražiti rešenje.

– Verujem da će biti do kraja meseca dogovoreno, jer imamo približene krajnje stavove – rekao je predsednik SDA, dodavši kako to ne zavisi od njih samih, odnosno da se nada da neće biti uslovljavanja i tvrdoglavosti s druge strane.

Naveo je kako su pregovori u toku i da ne može govoriti o detaljima.

– Izmene Izbornog zakona ne smeju biti uslov za formiranje vlasti – rekao je Izetbegović, dodavši da smatra da će Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) odustati od tog uslova.

Na sednici Glavnog odbora SDA će biti izabrana rukovodstva odbora, 17 preostalih članova Predsedništva i generalni sekretar stranke.

4 COMMENTS

  1. Kad su se stranci toliko angažovali, nemojte da jim smetate!Ne mogu oni ako jim stalno neki lokalac smeta!

  2. ma republika srbska se bo pridružila srbiji.hercegovina se bo pa združila z hrvaško.tam vmes bo pa bakirjeva mala bosna

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here