Tanjug/AP
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Predsednik bošnjačke SDA Bakir Izetbegović kritikovao je retoriku hrvatskog predsednika Zorana Milanovića o Srebrenici i poručio mu da “puno govori za jednog predsednika”, te da bi mu bilo “bolje da manje govori, a više razmisli pre nego što nešto kaže”.

Milanović je poslednjih dana u više navrata govorio o Srebrenici i poručio da postoje genocidi i genocidi, da ne spori da se tamo, kako je kazao, “dogodio genocid”, ali da u tom slučaju za druge mnogo veće zločine, kao što je Jasenovac, treba smisliti neki drugi naziv.

Izetbegović Milanovića optužuje za relativizaciju i kaže da su to bolne stvari da bi se o tome olako pričalo.

Smatra da bi hrvatski predsednik trebalo da uzme u obzir događaje u Srebrenici i, kako kaže, ne govori o tim stvarima olako.

Milanovićevu izjavu da lider SDA “licitra mrtvima” Izetbegović nije komentarisao.

Kazao je da je Milanović pre 10-ak godina podržavao izbor Željka Komšića za člana Predsedništva BiH, a da je bio protiv Dragana Čovića.

– U međuvremenu za 180 stepeni je okrenuo priču. Pretvorio se u desničara. Zašto je to tako i kakav je njegov problem s Bošnjacima ja to ne znam – rekao je Izetbegović.

Za premijera Hrvatske Andreja Plenkovića rekao je da je on korektiniji u izjavama i da bolje razmisli pre nego što nešto kaže.

2 COMMENTS

  1. Bravo Predsednice Milanovicu! Procitao sam tvoju izjavu, i svaka ti je rec odmerena i na mestu! Nazvao si ono sto se desilo u Srebrenici i Jasenovcu pravim imenom, a sto se to ne svidja Izetbegovicu, to je vec problem njegovih frustracija, i pohlepe. On bi hteo preko eksploatacije genocidom, da izgradi unitarnu BiH!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here