EPA-EFE
Bakir Izetbegović

Predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednik SDA Bakir Izetbegović istakao je da je Turska bila prisiljena na operaciju „Izvor mira“.

– Turska je bila prisiljena na ovu akciju, činjenice i brojke to potvrđuju. Teroristička organizacija PKK je u proteklim decenijama ubila desetine hiljada turskih vojnika, policajaca i civila. A, zatim je u proteklih par godina proterala iz pogranične zone u kojoj se sada odvija operacija „Izvor mira“ stotine hiljada sirijskih Arapa – rekao je Izetbegović u izjavi za agenciju Anadolija.

On je izrazio nadu da će operacija trajati kratko i da će doneti minimum žrtava.

– Turska ima pravo da brani svoju bezbednost, teritorijalni integritet, da rešava pitanje izbeglica. Sirijci imaju pravo da se vrate svojim domovima iz kojih su nasiljem isterani – naglasio je Izetbegović.

Oružane snage Turske (TSK) i Sirijska nacionalna vojska (SNA) u sredu, 9. oktobra, pokrenule su operaciju „Izvor mira“, čiji je cilj da se uspostavi mir i sigurnost u regiji i da se uništi koridor koji teroristi YPG/PKK-a nameravaju da uspostave južno od granice s Turskom, piše agencija Anadolija.

2 KOMENTARA

  1. Znaci,po Izetbegovicu Turska ima pravo da narusava teritorijalni integritet medjunarodno priznate drzave,i ratuje na njenoj teritoriji,zbog navodne “zastite ljudskih prava surujskih Aerapa“. Zanimljiva izjava,nadam se da bi isto reagovao i odobrio upad neke druge drzave koja bi eventualno procenila da su recimo ugrozena ljudska prava nekog od naroda u federaciji BiH?

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime