Izetbegović: SDA je nosilac svih istorijskih procesa bitnih za BiH

0

Odneo uverljivu pobedu na izborima za bošnjačkog člana Predsedništvo BiH: Bakir Izetbegović
 

On je na prošlonedeljnim opštim izborima dobio 30 posto više glasova u odnosu na izbore koji su održani prije četiri godine.

 

U intervjuu sarajevskom nedeljniku "Slobodna Bosna", Izetbegović je izrazio uverenje da će SDA u narednom četverogodišnjem mandatu učestvovati na svim nivoima zakonodavne i izvršne vlasti.

 

"SDA je temeljna, prvoosnovana politička stranka u BiH, nosilac svih istorijskih procesa bitnih za BiH. Ona je utočište, njoj se glasači vraćaju kada nisu zadovoljni alternativnim pokušajima", rekao je Izetbegović.

 

Upitan, koji su prioriteti nove vlasti u oblasti ekonomije, politike i vanjske politike, Izetbegović je kazao da će SDA insistirati na hitnom rešavanju presude Sejdić-Finci i uknjižavanju vojne imovine, kako bi še pokrenuli pregovorima sa EU i NATO.

 

Izetbegović je rekao da su prioriteti i usvajanje mera za privlačenje stranog kapitala i investicija, te ubrzati zapošljavanje.

 

"Među njima je najbitnija efikasna borba protiv kriminala i korupcije. U međunarodnim odnosima najbitnija je regionalna saradnja, komšije su najvažnije, s njima i uz njih živimo, bez obzira na teško breme novije istorije koje nećemo gurati pod tepih", izjavio je Izetbegović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here