pixabay.com

Istraživanje je vodio poznati prestižni profesor psihologije na Univerzitetu Nipising u Kanadi Stiven Ernoki, a njegov tim pronašao je vezu između širine i visine lica (koji su označili kao FWHR) i seksualnog nagona pojedinaca.

Sprovedena su dva testa na 457 muškaraca i žena koji su u to vreme bili u emotivnim vezama, a pokazalo se da ljudi sa većim FWHR imaju snažniji seksualni nagon od ostalih.

Druge crte lica, poput visokih jagodičnih kostiju, nisu pokazale takvu povezanost. Veza između FWHR i seksualnog nagona bila je jednaka i kod žena i kod muškaraca. Pol je činio razliku samo kad je reč o neobaveznom seksu i vernosti. Muškarci s višim FWHR-om bili su otvoreniji prema neobaveznom seksu, a utvrđena je i veza višeg FWHR i spremnosti da prevare partnera, piše aura.ba.

– Ova otkrića sugerišu da postoji veza između oblika lica i seksualnog ponašanja – rekao je Ernoki za Eureku.

Prethodna istraživanja pokazala su da su muškarci sa višom proporcijom FWHR skloniji agresivnom ponašanju, dominantniji su i manje im je stalo do etičkog ponašanja. Takođe, utvrđeno je da su privlačniji kao kratkoročni seksualni partneri u odnosu na muškarce s užim i dugim licem.

Ova studija objavljena je u magazinu “Archives of Sexual Behaviour”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here