Izgorelo pola pijace na Zlatiboru

0

 

Požar je izbio oko 23 časa i 45 minuta a pet vatrogasnih ekipa uspelo je da ga potpuno lokalizuje tek u tri časa posle ponoći.

Policija je saopštila da u požaru nije bilo povređenih, a materijalna šteta se meri desetinama hiljda evra. Prema prvim rezultatima istrage, sumnja se da je požar izazvan nepažnjom vlasnika jednog kioska koji je tokom noći ispod tezge ložio ćumur kako bi spasao voće od smrzavanja. Veruje se da je žar od ćumura pregrejala jednu od obližnjih plinskih boca koja je eksplodirala.

Vatra je brzo zahvatila okolne tezge sa drvenim suvenirima, plastičnim igračkama, ali i alkoholnim pićima, suvomesnatim i travarskim proizvodima, kao i vunenim odevnim predmetima.

Direktor Turustičke organizacije “Zlatibor”, Arsen Đurić rekao je juče “Vestima” da je požar na pijaci prava katastrofa i za vlasnike tezgi, ali i za sve trusitičke radnike Zlatibora.

– Izgorelo je više od jedne trećine tezgi i pet drvenih kućica pojedinačno vednih preko 20 hiljda evra. Pokušaćemo da na svaki način pomognemo tim ljudima – rekao je Đurić.

– Ovo je nesreća da veća ne može biti. Prvo smo zimus propali zbog loše turističke sezone, a sad nas je i ovo zadesilo. Imao sam robe u vrednosti preko deset hiljada evra, a sad nemam ništa – rekao je Milenko Lazović iz Sirogojna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here