Izgubljen slučaj: Zakon ne važi za tatine sinove?

0

Niko neće da ruši vikendicu predsednikovih sinova: Tomislav i Dragica Nikolić
 

Naime, zahtevi za legalizaciju kuća na obali Save sinova predsednika Srbije misteriozno su nestali. Tačnije, zagubili su se negde na putu od Opštine Novi Beograd do Sekretarijata za legalizaciju Grada Beograda.

 

Gradonačelnik

Radomir Nikolić je odskora prvi čovek Kragujevca, gde je uspeo da posle mnogo godina smeni Verka Stevanovića, držeći odbornike u karantinu do samog glasanja.

A kuće ne mogu da budu srušene dok se ti zahtevi ne odbiju, što će se sigurno desiti čim stignu na pravu adresu.

 

Dok u Opštini Novi Beograd tvrde da su podaci o nelegalnim kućama Branislava i Radomira Nikolića prosleđeni gradskom Sekretarijatu za legalizaciju, u ovoj instituciji govore da podatke o njima nemaju.

 

– Imamo zavedeno tačno pod kojim brojem im je prosleđeno. Zato ne razumem kako oni to ne mogu da nađu – kaže predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

U Sekretarijatu za legalizaciju, s druge strane, objašnjavaju da je njima stiglo 250.000 zahteva i da je teško sada pronaći bez preciznih podataka u njima dokumenta koja su podneli sinovi Tomislava Nikolića.

 

To međutim nije kraj priče. Čak i kada Sekretarijat za legalizaciju donese odluku da te kuće ne mogu da se legalizuju, pitanje je ko će platiti rušenje. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali za „Blic” kaže da su svi objekti čija je površina manja od 800 metara kvadratnih u nadležnosti opština.

 

Selektor

Mlađi sin predsednika Branislav nedavno je imenovan za selektora kadetske fudbalske reprezentacije naše zemlje. Ne bavi se politikom, a trener je još od 2004. godine.

– Kada Sekretarijat obradi zahteve i donese odluku, ona mora da postane pravosnažna da bi se pristupilo rušenju, a novac za to treba da obezbedi lokalna samouprava iz budžeta koji ide opštinama iz grada Beograda – kaže Mali.

Vikendice Nikolićevih sinova se nalaze u Bloku 45, na 15 minuta vožnje od centra grada

 

Šapić međutim kaže da oni nemaju novca za to.

– Kada stigne rešenje o rušenju, mi upućujemo zahtev Gradu da nam uplati namenski novac za rušenje, jer kada bi opština to plaćala ne bismo imali da platimo ni struju – kaže Šapić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here