Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je njegova izjava o tome da li je bilo izbora 2020. godine, koja je izazvala pažnju javnosti, bila lapsus, te da je mislio na 2019. godinu, što je, kako kaže, jasno i njegovim političkim protivnicima.

– Naš narod ima poslovicu – dokon pop i jariće krsti. Kada svaki dan radite i svaki dan se nekome obraćate, normalno je da grešite ne jednom, nego 10, 15, 20 puta dnevno. Ali su se oni uhvatili za nešto najguplje, bez suštine. Mislio sam na 2019. godinu i znali su oni na šta ja mislim, svako je razumeo suštinu – rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o j izjavi na TV Pink da kada je država prošle godine davala građanima po 100 evra to nije bilo u svrhu izborne kampanje.

Na pitanje zašto je prestala polemika oko nabavke vitamina, već se priča se samo o izborima, Vučić je rekao da je razlog u tome što su oni koji su kritikovali taj potez još jednom uhvaćeni u lažima i besmislicama koje svaki dan iznose.

Kako kaže, govorilo se da je samo “Gudvil farm” dobila posao, a nije, već je njih devet, jer nema dovoljno proizvođača vitamina, dodajući da njegovi protivnici uvek polaze od sebe.

– Različiti su nam snovi, njihovi su da kažu i urade nešto protiv mene lično, to neme veze sa politikom i planovima, već da me uvrede, kažu da sam lud, bolesnik, Hitler, Staljin, a na kraju ne znaju kako da objasne da se danas grade putevi, autoputevi, bolnice, da smo prvi po stopi rasta. To im nije jasno, pa ne znaju šta bi rekli, pa – ako prođe, prođe – rekao je Vučić.

“Napravili sagu o mojoj vakcinaciji”

Aleksandar Vučić je izjavio da su pripadnici bivšeg režima, “isturili” čitavu sagu o njegovoj vakcinaciji.

– Govorili su kako nemamo vakcinu, a onda su prvi otišli da se vakcinišu – rekao je Vučić na pitanje o polemikama u javnosti da li je on trebalo raije da se vakciniše.

Vučić je podsetio da su mu u početku pojedini zamerali ako prvi ode da se vakciniše, govoreći kako to ne znaci ništa, jer vakcina nema, a da on hoće sebe da obezbedi, a onda je, kaže, kada je pustio da se prvo građani vakcinišu, usledilo pitanje zašto on ne prima vakcinu i da li je posao antivakser.

– Onda kažu, dobro je što se vakcinišes, a što si otišao u Rudnu Glavu? A, kad sam otišao u Rudnu Glavu, onda kažu – Vučić je rekao da je Anita doktorka, a ona je medicinska sestra. Onda se zapitate šta je problem sa tim ljudima? Neko vam je sve obezbedio, da imate pristojniji život nego ranije, obezbedio vakcine, a da vi prstom niste mrdnuli, veće plate, penzije, bolnice. Sve je to neko drugi obezebdio, a ne vi. A, onda iz dana u dan nešto izmišljaju – rekao je Vučić.

U tom smislu, dodao je i da je za to poslužila i njegova izjava o izborima koja je, ponavlja, bila lapsus.

“I buduće vlasti će morati više da grade”

– Ponosan sam što je nepovratno otišlo vreme prošlog režima koji ništa nije radio i gradio, što su samo uzimali pare i što ćemo našim rezultatima obavezivati buduće koji budu pobeđivali da moraju da rade i grade snažnije i razmišljaj o budućnosti – kazao je Aleksandar Vučić.

Na pitanje da li je Batajnička petlja mogla da bude izgrađena ranije, prethodnih godina, i zašto nije, primetio je da u poslednjih 70 godina nije urađeno ništa, pa tako ni Miloš Veliki, da je trebalo ranije završiti put do Bugarske granice, kroz Grdeličku klisuru.

– Sve je to trebalo ranije. Trebalo je ranije da imamo prugu da se ljudi voze vozovima, što sada već počinju da rade – istakao je on.

Vučić je, pominjujući Batajnicu, naveo da se gradi lepa stanica, koja će biti na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad, na kojoj će saobraćati brža i sporija “verzija” vozova.

Ukazao je da će “sporija” da se zaustavlja na oko pet stanica, i da će putovanje ipak biti brže nego kolima, a da će brzi voz imati možda samo jednu stanicu, i putovaće svega 40 minuta.

Vučić je kazao da uvek sve može brže i bolje.

– I ja sam se pitao zašto nije ranije izgrađena ova petlja. Ali nekada morate da obezbedite finansiranje. Mi smo platili već 65 odsto onoga što je urađeno, a sada čekamo situaciju za prva tri meseca da platimo sve – objasnio je on.

Srbija je, ističe, morala da se oporavlja od 2014. godine, da se finansijski konsoliduje da bismo posle toga mogli da imamo povećanje stope rasta, da se vlada posveti razvoju zemlje, da gradi puteve i pruge, da dovodi nove fabrike, a time ubira veće prihode za državu, gradove i opštine.

– Pare ne padaju s neba. Nije tako jednostavno. Neko će da kaže da se to plaća od para građana, ali tako je bilo i pre deset godina, pa što nismo tada izgradili niti jednu bolnicu, nismo imali plate od 540 evra? Sve to sada imamo, a ne radimo 70 odsto više, već je to zahvaljujući uspešnijem sistemu i državi – rekao je on.

Naglasio je da će pre kraja godine osam autoputeva biti u izgradnji, što je neviđena stvar i ne postoji sličan primer u Evropi.

– Danas ne možete da iscrtate autoputeve i puteve koje mi gradimo, za koje nikada niko nije ni pomislio da ih gradi. Nijedan muzej nije radio do skoro, bili smo kulturni zapećak Evrope, a danas razmišljamo kako ćemo da gradimo velike koncertne dvorane, opere – ukazao je on.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime