The Cure / Wikipedia

Nepunih mesec dana ostalo je do početka EXIT-a, a već je zaokružen dugačak spisak nekih od najvećih svetskih muzičkih zvezda među kojima je i legendarni gotik rok bend The Cure, kao i mladi rokenrol sastav o kome se priča u celom svetu, Greta Van Fleet.

Najveći regionalni muzički festival posetiće i jedan od najcenjenijih svetskih repera Skepta, ali i nova hip-hop princeza IAMDDB, te najčuveniji DJ svih vremena Carl Cox i danas najpopularnija DJ zvezda nove generacije Amelie Lens.

Desetine i desetine najslušanijih hitova današnjice na Exit lično donose njihovi autori kao što je to trenutno veoma aktuelna američka grupa The Chainsmokers, ali i francuski genijalac čiji svaki singl broji stotine miliona, pa i milijarde YouTube pregleda, DJ Snake.

Hitove za najveće svetske festivale donose i kraljevi Tomorrowlanda, DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike, ali i još jedan belgijski vunderkind sa vrhova svetskih top lista – Lost Frequencies.

Najveći trap hit ikad donosi nam lucidni Desiigner, čiji nastupi uživo su apsolutni praznici pozitivne energije, dok će jednako zarazne melodije doneti i njujorški hit duo Sofi Tukker.

Famozni kantautor moćnog glasa i vlasnik jednog od najboljih albuma ove godine Tom Walker nateraće ceo EXIT da peva njegovu himnu “Leave a Light On”, dok će baš heroji Chase&Status i Dub FX sa publikom na glavnoj bini proslaviti desetogodišnjicu čuvene muzičke kuće UKF.

Njima će se na glavnoj bini pridružiti i višestruko platinasti DJ duo Filatov & Karas, elektronska zvezda koja svoj zvuk pakuje u “future funk” ruho i koja je nedavno objavila novi album, GriZ, dok na žurku stiže i misteriozna belgijska didžuejica u usponu, MATTN.

Ipak, najviše i najduže će se plesati uz ovogodišnju All-Star postavu spektakularne mts Dance Arene na kojoj se uz Coxa i Amelie na spisku nalaze i praktično svi najtraženiji izvođači današnje elektronske scene kao što su Paul Kalkbrenner, Solomun, Tale of Us, Charlotte De Witte, Boris Brejcha, Peggy Gou, Maceo Plex, Jeff Mills, Dax J, Monika Kruse i brojni drugi.

Addiko Fusion bina pomešaće nasleđe, današnjicu i aktuelne tokove, od maestralnog šansonjera Zvonka Bogdana i ska legendi The Selecter, preko metal dive Tarje i 30. godišnjice Atheist Rapa u originalnoj postavi, pa sve do regionalnih zvezda kao što su Senidah, Fox i Surreal ili fascinantnog sastava Svemirko.

Na peto izdanje No Sleep Novi Sad bine dolaze underground heroji kao što su Lee Burridge, DVS1, I Hate Models, Giorgia Angiuli, Blawan, Sebastien Leger, 999999999, SDHW & Obscure Shape, Boston 168 i mnogi drugi.

Žestoka Explosive bina, ove je godine podigla i sopstvenu lestvicu uz popularne amerikance Whitechappel, kultni norveški sastav Arcturus, kao i švedsku mašineriju Soilwork i Entombed AD. Pored njih nastupaju i Total Chaos, Peter and The Test Tube Babies uz podršku domaćih snaga.

Ipak, čak i sve to, samo je deo cele slike koju čini još preko hiljadu akreditovanih umetnika iz celog sveta, koji će se od 4. do 7. jula rasporediti na preko 40 bina i muzičkih zona širom Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here