pixabay.com

Stanovnici Krivelja izrazili su želju da se celo naseljeno mesto – izmesti.

Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike, Dejan Milijanović, rekao je danas posle zbora meštana Krivelja, da Ministarstvo rudarstva i energetike podržava pomenuti zahtev meštana za izmeštanjem celog naseljenog mesta zbog rudarskih aktivnosti, kao i da je važno da se ovo pitanje ne zloupotrebljava u političke svrhe.

– Kao predstavnici Ministarstva danas smo u Boru na zahtev meštana Krivelja, koji su Ministarstvu izložili svoj zahtev da se izmesti celo naseljeno mesto, a ne samo jedan deo. Sada sa Gradom Borom i kompanijom ‘Ziđin koper’ radimo na tome da taj problem rešimo na način kojim će biti pre svega zadovoljni meštani Velikog Krivelja – rekao je Milijanović, saopštilo je Ministarstvo.

Dodao je da je njihov zadatak da ljudi u Boru žive u boljim uslovima, sa zdravijom životnom sredinom, a da se rudarske aktivnosti nesmetano odvijaju, u skladu sa svim odobrenjima i zakonskim propisima.

Prema njegovim rečima, otvaranjem novog rudnika “Čukaru Peki” stvoriće se još bolja perspektiva da se poveća proizvodnja, te zaposli više ljudi.

– I sve to uz bolje uslove za život i veću zaštitu životne sredine, koju će obezbediti završetak topionice i najviši ekološki standardi koji će se primenjivati u novom rudniku – zaključio je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here