youtube/printscreen

U utorak 12. novembra počeće druga faza rekonstrukcije Savskog trga koja će dovesti i do promena u radu pojedinih linija javnog gradskog prevoza, ali i izmeštanja okretnice “Savski trg”, pri čemu će se pojedina vozila okretati na novom stajalištu “Nemanjina”. Promene će biti na snazi sve do 31. maja 2020. godine.

Radovi u ovoj fazi podrazumevaju zauzeće trotoara Nemanjine na delu od Balkanske do ulaza u terminus “Savski trg”, kao i same autobuske okretnice “Savski trg”, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

– autobusi sa linije 46 će u smeru ka Savskog trgu saobraćati ulicama Franša D’ Eperea, Savska, Drinska, Sarajevska, Hajduk Veljkov venac, Balkanska do stajališta “Nemanjina” koje će obavljati funkciju dolaznog stajališta.

– autobusi na linijama 51, 91, 92, 511, 553 u smeru ka Savskom trgu saobraćaće ulicama Bulevar vojvode Mišića, Savska, Drinska, Sarajevska, Hajduk Veljkov venac, Balkanska do stajališta Nemanjina;

– vozila sa linije 601 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati ulicama Most Gazela, Savska, Drinska, Sarajevska, Hajduk Veljkov venac, Balkanska do stajališta Nemanjina.

Promenu smera kretanja do polaznog (redovnog) stajališta “Savski trg” vozila sa ovih linija će vršiti ulicama Balkanska, Gavrila Principa, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva, Savska.

Neke linije autobusa kao što su 860, 860A, 860B, 860E, 860I, 860J, 860M, 860S i 8601A će kao dolazno stajalište koristiti svoje redovno “Savski trg” odakle će ići do BAS-a.

Radovi na rekonstrukciji Savskog trga traju već nekoliko meseci, ali za sada nisu uticali na saobraćaj u ovom delu grada. Ipak, bilo je jasno da će u jednom trenutku doći do neophodnog zatvaranja pojedinih ulica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here