EPA-EFE/IAN LANGSDON

Džon Izner je drugi teniser iz top 30 na svetskoj listi koji je odlučio da preskoči ovogodišnji Australijan open.

Posle Rodžera Federera, koji je poručio da nije dovoljno spreman, ni Amerikanac nije voljan da rizikuje dalek put i da tamo bude bez porodice.

Izner je u četvrtfinalu turnira u Delrej Biču poražen od sunarodnika Sebastijana Korde, 6:3, 4:6, 6:3, a po završetku meča izjavio je kako je rešio da ne igra u Melburnu.

– Nije bila laka odluka. Dugo sam razmišljao o tome, ali sada sam potpuno komforan što se tiče odluke, spreman sam da se vratim kući. U ovoj fazi karijere, oduvek sam imao viziju kako putujem sa porodicom. To ne bi bio slučaj sa Auatralijom ove godine. Razumljivo je i zašto. Jednostavno, bila je to situacija gde nisam želeo da tako dugo budem bez porodice i zato sam odlučio da ostanem kod kuće”, rekao je Izner koji sa suprugom Medison ima dvoje dece, dvogodišnju ćerkicu Hanter Grejs i godinu dana starog sina Džona Hobsa.

Izner je 25. na svetskoj listi i najbolji je rangirani američki teniser.

– To što ne idem u Australiju ne znači da nisam posvećen tenisu, i dalje sam. Zdrav sam, osećam se dobro i nastaviću da vodim računa o svom telu. Kada se karavan vrati iz Australije, nadam se da ću igrati do kraja sezone – rekao je 35-godišnji Amerikanac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here