Izrael “osvetio” ubistvo Tajlanđanina

0

Avijacija, bedem odbrane jevrejske države

U jednom od tri napada na tunele, kroz koje se švercuje roba duž granice sa Egiptom, ranjena su dva civila. Izraelske snage gađale su, između ostalog, dve otvorene oblasti u mestu Kan Junis i livnicu nedaleko od grada Gaze.

 

Portparol izraelske vojske potvrdio je da je gađano šest meta, uključujući dva tunela iskopana duž izraelske pogranične ograde i lokacija na kojoj je proizvođeno naoružanje, te da je potvrđeno "da su ostvareni direktni pogoci."

 

Zamenik izraelskog premijera Silvan Šalom najavio je juče da će Izrael "snažno odgovoriti" na prvi smrtonosni napad iz Pojasa Gaze na Izrael nakon više od godinu dana.

 

Izrael je takođe uputio pismo sa žalbom generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu, koji tokom vikenda treba da poseti jevrejsku državu, i Savetu bezbejdnosti UN.

 

Prethodno nepoznata grupa iz Gaze "Ansar al Suna" preuzela je odgovornost za napad, a isto su učinile i Brigade mučenika Al-aksa, koje su povezane sa pokretom Fatah palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

 

Izraelska policija saopštila je da je raketa pogodila poljoprivrednu zajednicu Netiv Hasara i da je od eksplozije poginuo tajlandski radnik.

 

Palestinski militanti izvodili su i ranije sporadične raketne i minobacačke napade na Izrael iz Pojasa Gaze, ali nije bilo žrtava

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here