Izrael ubio još troje dece u Gazi

0

Potresno, uznemirujuće, nehumano… Još jedna porodica u crnom
 

"Najmanje troje dece iste porodice je ubijeno u bombardovanju četvrti Sabra u centru Gaze", izjavio je predstavnik službe hitne pomoći Ašraf el Kudra i dodao su žrtve imale sedam, osam i 10 godina.

 

Palestinski borci Hamasa ispalili su danas raketu na izraelsku teritoriju odmah po isteku petočasovnog primirja. Primirje je bilo uglavnom poštovano, osim povremene razmene vatre između dve strane.

 

Erdogan: Ovo je genocid

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan osudio je danas izraelske napade na pojas Gaze, nazivajući ih "pokušajem sistematskog genocida" nad Palestincima.

"Ovo nije prvi put da smo suočeni sa ovakvom situacijom. Od 1948. godine, svaki dan, svakog meseca, i pre svega tokom svetog meseca ramazana, svedoci smo pokušaja sistematskog genocida" od strane jevrejske države, rekao je Erdogan.

"Pozivam muslimanski svet, osim nekoliko zemalja: do kada ćete ćutati dok ubijaju vašu braću", dodao je on.

Petočasovno primirje stanovnici Gaze iskoristili su da izađu na ulice, posle višednevnog skrivanja po kućama kako bi izbegli izraelske vazdušne napade.

 

U Kairu, Izrael i Hamas ulažu napore da postignu sporazum o trajnom primirju kojim bi se okončali desetodnevni sukobi u Pojasu Gaze.

 

Odsek UN za pomoć palestinskim izbeglicama saopštio je danas da je pronašao 20 raketa u jednoj školi u Pojasu Gaze, koji Izrael bombarduje već 10 dana kako bi neutralisao palestinski radikalni pokret Hamas.

 

"Tokom rutinske inspekcije zgrada, UN je pronašao 20 raketa sakrivenih u jednoj napuštenoj školi u Pojasu Gaze. UN žestoko osuđuje grupu ili grupe koje su odgovorne za to", navodi se u saopštenju i dodaje da UN prvi put otkriva oružje na tom području.

 

Izrael je ranije optužio Hamas da krije oružje u civilnim zgradama i da koristi civile kao žive štitove u sukobu protiv Izraela. Najmanje 230 osoba poginulo je a 1.700 je povređeno u bombardovanju izraelske vojske. UN je naveo da su dve trećine žrtava civili.

 

Pročitajte još:

* Horor u Gazi: Deca pobijena na plaži

* Izraelski komandosi ušli u Gazu

* Doneli kaučeve i kokice na brdo i gledali uništenje Gaze

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here