Izraelci bombarduju pojas Gaze

0

 

U četiri napada dignuta su u vazduh dva karavana kraj grada Kan Junisa, rekli su očevici i zvaničnici Hamasa, koji vlada pojasom Gaze. Žrtava nije bilo, naveo je Rojters. Petom raketom pogođena je fabrika sira, koja se zapalila, a u tom napadu lakše je raneno dvoje dece.

 

Direktor hitne pomoći pri Ministarstvu zdravstva Palestine Dr. Muavija Hasanein je rekao da je povređeno troje dece.

 

Helikopter je dva puta napao izbeglički logor Nuseirat, u centralnom delu pojasa Gaze, uništivši radionicu metala, ali ni u tom napadu nije bilo ranjenih.

 

Portparol izraelske vojske je potvrdio napade, precizirajući da su ciljane dve fabrike oružja i dva skladišta oružja i municije. Izraelski napadi bili su odgovor na palestinsku raketu kratkog dometa ispaljenu u Izrael u četvrtak, rekao je portparol. 

 

Prošlog petka poginula su dva izraelska vojnika dok su gonila grupu Palestinaca koji su pokušavali da postave mine duž granične ograde. U tom sukobu, najkrvavijem od završetka izraelske ofanzive na pojas Gaze u januaru prošle godine, još dvojica vojnika su ranjena, a dva palestinska ekstremista su ubijena.
 

Palestinske novinske agencije izveštavaju da je izraelski avion u četvrtak bacao letke iznad delova Gaze kao upozorenje stanovnicima da će biti odmazde zbog ubistva njihovog vojnika Kana Iounisa, koje se desilo prošli petak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here