EPA-EFE/Chris Kleponis
Donald Tramp

Izraelski nerezidentni ambasador u Severnoj Makedoniji Dan Orian, izjavio je da Kosovo nije muslimanska država, već država sa muslimanskom većinom.

Orian je za Alsat, na pitanje zašto su američki predsednik Donald Tramp i izraelski premijer Benjamin Netanjahu Kosovo opisali kao muslimansku zemlju nakon potpisivanja sporazuma u Vašingtonu, rekao da je ovo protumačeno na ovaj način jer je za Izrael važno da država u kojoj ima mnogo muslimana prihvati Jerusalim kao njegovu prestonicu.

– U početku je premijer vrlo jasno rekao da će Kosovo biti… pretpostavljam da govorite o prvoj muslimanskoj zemlji koja je otvorila ambasadu u Jerusalimu, a razlog je taj što morate razumeti kako to ovde posmatramo mnogo godina – rekao je on.

Orian je pojasnio da je za Izrael zabrinjavajuća činjenica da je Jerusalim do sada malo zemalja priznalo kao glavni grad.

– I na neki način kada smo videli da zemlja koja ima muslimansku većinu, ne muslimanska država, već sa muslimanskom većinom, koja vrlo jasno kaže da će otvoriti ambasadu u Jerusalimu, bilo nam je veoma važno i pretpostavljam da je u tu svrhu protumačeno na ovaj način, ali značenje svakako nije da je Kosovo muslimanska zemlja. Međutim činjenica da ima toliko mnogo muslimana, a opet su shvatili da se radi o našoj domovina i srcu jevrejskog naroda, nama je važna – rekao je Orian.

2 COMMENTS

  1. Онда ни Немачка у време Хитлера није била нацистичка држава, већ држава са нацистичком већином.

  2. Kentaure. Kosovo je Srbija a ne muslimanska zemlja.
    Glupo je da ako kosovo prizna jerusalim to radi i srbija. Za nas je to isto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here