Izvedena predstava po motivima pesama Šabana Šaulića (VIDEO)

0
Goran Jovanović

Niško Narodno pozorište u subotu 11. marta proslavilo je 136 godina postojanja premijernim izvođenjem predstave “San o zavičaju” nastale po motivima pesama Šabana Šaulića, a specijani gost pozorišta bila je udovica kralja folka, Gordana, koju je delo vidno ganulo.

Ne skrivajući emocije, ona je prva po završetku izvođenja ustala i aplauzom pozdravila glumce, a koliko je predstava oduševila publiku svedoči podatak da su se nekoliko puta vraćali na bis.

 

– Ovo je pokazatelj koliko umetnost ne poznaje granice. Pesme koje je Šaban ostavio utkane su duboko u sudbine svih ljudi koji žive na ovim prostorima, i deo su i naših radovanja, patnji ali i tugovanja, svega onoga što jedan život čini. To je ova sjajna predstava i pokazala i zaista sam zahvalna autoru teksta Ivanu Velisavljeviću, reditelju Milanu Neškoviću kao i celokupnom ansamblu Narodnog pozorišta u Nišu na čelu sa direktorom Spasojem Milovanovićem koji su na ovaj način odali poštu Šabanu i dali još jednu dimenziju njegovim pesmama. Za njega, ali i za nas kao njegovu porodicu, to predstavlja veliku čast ali i ponos, i nadam se da će se ova predstava još dugo igrati, a po reakcijama publike rekla bih da će to zaista tako i biti – rekla je po završetku Gordana.

Video možete pogledati ovde – Video

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here