pixabay.com

Postoji jedan Donald Tramp iz Virdžinije koji je onkolog, Majk Pens sa Floride koji razvija softverske programe, Kejt Midlton iz Londona koja uopšte nije princeza čak i Tejlor Svift, muškarac i to fotograf iz Sijetla. Te slučajnosti su donekle i normalne, ali da li ste znali da je postojao špijun u Engleskoj po imenu Džejms Bond?

Taj Bond je preminuo 2005. godine, a bio je kapetan britanske vojske koji je 1964. radio kao sekretar u ambasadi Velike Britanije u Varšavi. Međutim, odmah je privukao pažnju lokalnih vlasti, koje nisu znale da li je njegovo ime bila slučajnost, šala ili provokacija.

Nošenje imena nekog poznatog može biti od pomoći kad je reč o dobijanju stola u restoranu, ali takođe može da dovede do neprijatnih situacija, baš kako je ispričala Kejt Midlton, ona koja nije udata za princa:

– Jednom sam išla u hotel i kada me je video recepcionar napisao je velikim slovima “nije princeza – rekla je Kejt.

Međutim, neka imena su zabranjena u određenim zemljama. U Nemačkoj nema nikog ko se zove Adolf Hitler, ali trener Ajntrahta iz Frankfurta se zove Adolf Hiter pa sebe naziva Adi, da bi izbegao nesporazume. U Italiji je jedna desničarska stranka nudila je novac roditeljima sa prezimenom Musolini da daju svojoj deci ime Benito.

U Španiji ima toliko imena koja su povezana sa diktaturom da bi zemlja opustela ako bi se ta imena zabranila, a Donalda Trampa, ali onkologa, kontaktirao je u to vreme predsednički kandidat i kaže da mu se veoma dopao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here