“Ja sam jedini lider koga je izabrao narod”

1
EPA/Tatyana Zenkovich
Svetlana Tihanovska

Bivši kandidat na predsedničkim izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska ocenila je da je današnja inauguracija predsednika Aleksandra Lukašenka njegov pokušaj da sebe proglasi legitimnim.

Tihanovska, koja se nalazi u egzilu u Litvaniji i koja je glavni oponent Lukašenka, dodala je da beloruskom predsedniku narod nije dao novi mandat.

– Ja, Svetlana Tihanovska sam jedini lider koga je izabrao narod Belorusije. I naš cilj sada je da zajedno izgradimo novu Belorusiju zajedno – rekla je ona u video poruci.

Lukašenko je danas položio zakletvu za nov mandat predsednika Belorusije, na iznenadnoj inauguraciji, bez prethodne najave.

Tokom ceremonije, policija je blokirala centralne ulice u Minsku, a zaustavljen je bio i javni saobraćaj.

Organizacijija za ljudska prava Viasna saopštila je da je uhapšeno nekoliko demonstranata nedaleko od Palate nezavisnosti gde se održavala ceremonija i da su sa sobom nosili transparente “Kralj nema odelo” i “Pobeda će pripasti narodu”.

1 COMMENT

  1. U boj za narod svoj Lukašenko.Moja podrška za bratsku BELORUSIJU!!! Braćo i sestre ne podležite pro zapadnim agitatorima,radite i gradite naše pravoslavlje.Lako je kad je nemaština zavesti glednog da glasa za koru i buđavog leba!!! Ne treba vam ta koska sa zapada,predsednik Lukašenko ima svoje kvalitete,budite uz njega!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here