SPC
Svi pobednici: Učesnici posle trke

U nedelju 22. januara na Bodenskom jezeru, parohija iz Fridrihshafena organizovala je bogojavljensko plivanje. Svečanost je započela Svetom liturgijom na kojoj je prisustvovao veliki broj vernika zajedno sa 23 najhrabrija koji su se prijavili za plivanje.

Srčano: Zaplivali u vodi od pet stepeni

Liturgijom je načalstvovao protojerej Dragoslav ]orković zajedno sa nadležnim parohom Miloradom Marijanovićem. Otac Dragoslav se obratio vernima divnom besedom o čovekovom životnom putu ka carstvu nebeskom.

Paroh Marijanović, Miloš Tasić i Dušan Čolić
Voda je osveštana

Posle liturgije verni narod se zaputio na jezero gde se plivalo za časni krst. Sveštenici su izvršili veliko vodoosvećenje, a zatim su plivači ušli u ledenu vodu čija je temperatura u tom trenutku bila samo pet stepeni.

Pored naših vernika mnogo drugih stanovnika je pratilo događaj zajedno sa predstavnicima grada Fridrihshafena i lokalnih medija. Učestvovala su 23 plivača od kojih je najmlađi četranaestogodišnji Miloš Lugonja iz Fridrihshafena.

Najhitriji u ledenoj vodi bio je Miloš Tasić iz Vangena koji je prvi stigao do časnog krsta. Milošu je pripao i zlatni dukat kao poklon i sećanje na ovaj divan dan, ali su pobednici svi plivači koji su jednodudno i bratski podelili hladnoću ovog januarskog dana bodreći jedni druge. Događaj
su ulepšali i mladi članovi crkvenog folklora Svilen konac, koji deluje pri parohiji.

– Potom je, trudom članova naše parohije kojima se srdačno zahvaljujemo, upriličen svečani ručak za plivače i vernike u parohijskoj sali. Takođe veliku zahvalnost dugujemo članovima Spasilačkog društva Fridrihshafen kao i Aleksandru Prijoviću i Radomiru Moravcu koji su pomogli oko organizacije – kaže paroh Milorad Marijanović koji je sa Dušanom Čolićem, predsednikom CO Fridrihshafen uručio priznanje Milošu Tasiću.

Članovi folklora uz Miloša Tasića
Događaj sa našim ljudima pratili predstavnici grada Fridrihshafena
U prvom redu: Protojerej Dragoslav Ćorković

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here