Košarkaši Crvene zvezde pobedili su CSKA u petom kolu Evrolige rezultatom 86:84, a centar crveno-belih Marko Jagodić-Kuridža prokomentarisao je pobedu svog tima.

Kuridži je ovo prva sezona u kojoj od početka igra za crveno-bele, pošto je tokom prošle prešao iz Primorske.

“Sigurno da je velika razlika biti igrač Primorske ili Crvene zvezde, u Primorskoj sam imao veću ulogu, bio sam jedan od vodećih igrača i drugi su pratili mene. Ovde imam manju ulogu i ja pratim neke druge igrače, dajem sve od sebe da u svakoj utakmici dam neki doprinos u pobedi protiv bilo kog tima”, rekao je Jagodić Kuridža.

Mnogi su pred početak petog kola očekivali da CSKA odnese pobedu iz Beograda, a neočekivanom ishodu je Marko doprineo sa 11 poena, uz indeks korisnosti od 20.

– Drago mi je. Pre svega smo pokazali da možemo da pobedimo jednu takvu ekipu i mislim da bi trebalo da se okrenemo prema sledećoj utakmici jer ova je gotova i trebalo bi da budemo sve bolji i bolji u nastavku sezone.

Kuridža, koji pre svega pokriva poziciju “četiri”, imao je izazov da se bori sa “veličinama” kao što su Vil Klajburn, Tornike Šengelija…

– Sigurno da je teško igrati protiv takvih igrača. Izazov je svaki put izaći i protiv njih dati maksimum. Puno mi znači priprema koju imamo na treningu, dogovori, skauting koji sledim… Što se tiče ‘zidanja’ to je neka moja prednost u igri, stalno je koristim i koristiću je u nastavku.

Govorio je i o Saši Obradoviću, od ove sezone šefu stručnog štaba tima sa Malog Kalemegdana.

– Saša je dosta drugačiji trener od svih sa kojima sam do sada radio. Dosta je zahtevan, ponekad je teško, ali… Dajem sve od sebe da koliko-toliko ispoštujem ono što on traži. Kako vreme prolazi sve je lakše i nadam se da ću se što pre priviknuti na sve što on traži od mene, ali i od svih ostalih.

Poziciju krilnog centra će u narednom periodu pokrivati i Amerikanac Džoni O’Brajant.

“Džoni O’Brajant je sigurno dobar igrač, igrač sa velikim kvalitetima. Dobra konkurencija je uvek dobra za svakog igrača jer može da napreduje, nije mi njegov dolazak probudio neku dodatnu motivaciju. Uvek sam isto motivisan, koliku god minutažu da dobijem – trudim se da dam sve od sebe”.

Što se tiče konkurencije za poziciju tu ne vidi nikakav problem.

– Iskreno volim i prošlosezonsku ekipu, ali se jednostavno neke kockice nisu posložile. Nadam se da će se ove godine sve posložiti i da ćemo na kraju imati dobru sezonu. Naravno, prvo moramo dosta da radimo, da upijamo sve što nam se kaže, da u pravim momentima donosimo prave odluke i da budemo sve bolji i bolji. Što se tiče pozicije, ja mislim da najbolje igram na ‘ćetvorci’, ali Sale me dosta koristi i na ‘petici’. Za mene je bitno da igram, sad na kojoj sam poziciji… To nije ni toliko bitno – podvukao je 33-godišnjak rođen u Zadru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here