Jagodina spremna za privatizaciju

0

Beta
Prodaja igrača glavni izvor finansiranja: Goran Milanović, predsednik Jagodine
 

Predsednik FK Jagodina Goran Milanović kazao je da je ovaj klub jedan od najstabilnijih kada su u pitanju ugovori i obaveze prema igračima, kao i da ima vrlo dobre uslove za privatizaciju.

"Naša strategija je bila da se ne zadužujemo, jer čekamo spremni privatizaciju jer je ona jedino rešenje. Prva smo 'udavača' kad bude bilo prilike za privatizaciju, jer nemamo ni dinara kredita niti smo bilo kakvu hipoteku dali na bilo kakve objekte i ono što je naše vlasništvo", rekao je Milanović novinarima.

On je kazao da situacija u fudbalu nikad nije bila teža, a fudbal je, kao i ostali sportovi, ogledalo kakvo nam je stanje u društvu. "Ako nam je društvo bogato, onda ima para za takvu društvenu
nadgradnju kao što su sport i kultura", ocenio je Milanović.

Prema njegovim rečima, 80 odsto fudbalski klub Jagodina se sam finansira, a ostalih 20 odsto dobija od grada Jagodine. "Način na koji ćemo doći do novca je naravno od prodaje igrača,
ali isto tako pokušaćemo da zadržimo i kostur tima. Naravno da imamo tekuće obaveze prema igračima i zaposlenima u klubu, i sve to nadoknađujemo prodajom igrača", kazao je Milanović.

Uspesi jagodinskog superligaša pokazuju, prema Milanovićevim rečima, da je ovaj klub dostigao "taj nivo profesionalizma da se uključi u trku u ekonomskom smislu".

"Fudbal je odavno postao veliki biznis. Mi pokušavamo da od Jagodine napravimo firmu u oblasti fudbala koja će moći i u budućnosti da se uhvati u koštac sa tržištem", zaključio je Milanović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here