EPA-EFE
Zemljotres u Grčkoj

Zemljotres magnitude 6 stepeni po Rihteru pogodio je grčko ostrvo Krit, saopštio je Evromediteranski seizmološki centar (EMSC). Zemljotres se osetio i u Atini.

Prema Evromediteranskom institutu, zemljotres je bio jači od šest jedinica Rihtera i epicentar je bio na oko 179 kilometara zapadno od Irakliona.

Seizmičke vibracije osetile su se i u Atici, prenosi “Katimerini”.

Prema preliminarnim procenama, zemljotres je bio koncentrisan u morskom području između ostrva Kitera i Krit, a procenjen je na između 5,7 i 6 stepeni Rihtera.

U razgovoru za televiziju “Skaj” predsednik grčkog Seizmološkog zavoda i profesor geologije Eftimios Lekas rekao je da je zemljotres imao veliku žarišnu dubinu i istakao da zbog toga ne bi trebalo da dođe do naknadnih potresa.

– To što je na velikoj dubini, činjenica je koja bi trebalo da nas umiri, jer posle toga ne bi trebalo da bude većeg broja naknadnih potresa, tako da nema razloga za zabrinutost – rekao je Lekas, prenosi AP.

Rekao je i da se potres ne može dovesti u vezu sa zemljotresima u Albaniji i Bosni i Hercegovin”.

​Za sada nema informacija o šteti, ali vatrogasna služba na Kritu je u pripravnosti, prenosi “Katimerini“.

Zemljotres se dogodio dan nakon snažnog i razornog potresa u Albaniji, od 6,4 stepena po Rihteru, u kojem je poginulo najmanje 25 osoba.

1 COMMENT

  1. Бог чува Србију од катастрофа које “српски” политичари не могу да режирају.
    Очекујемо да се и Бугараши мало продрмају и зацвиле што им нато није од помоћи.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here