Tanjug/AP
Nezapamćena oluja pogodlila je i zapadne delove Grčke

U poplavama koje su izazvale obilne kiše koje su pogodile francusku i italijansku rivijeru i zapadne delove Grčke stradalo je najmanje sedam osoba, saopštili su zvaničnici.

Na francuskoj rivijeri pojedini putevi su zatvoreni, a u Italiji nivo reka još je u porastu, preneo je AP.

Administracija francuskog regiona Var saopštila je da su četiri osobe nastradale, uključujući bračni par u 70-im godinama iz prestonice parfema Grasa, čiji je automobil bio potopljen.

Jedna osoba je nastradala nakon što je francuski brod za spasavanje potonuo na Mediteranu, a četvrta osoba je pronađena mrtva u automobilu.

Na severu Italije, pronađena je mrtva žena nakon što je nabujala reka Bomida „odnela“ njen automobil.

Spasioci pretražuju i da li ima eventualnih žrtava nakon urušavanja dela autoputa, prouzrokovanog klizištem u blizini poplavljenog grada Savone.

U Grčkoj su tela dvojice muškaraca, za koje se veruje da su turisti, pronađena kasno sinoć u blizini luke Antirio, 250 kilometara zapadno od Atine, nakon što je nevreme zahvatilo jedrilicu na kojoj su bili.

U međuvremenu, nivo italijanske reke Ticino u lombardijskom gradu Pavia nastavlja da raste, zbog čega se na ulicama nalazi 15 centimetara vode, a pojedini žitelji su evakuisani.

U Francuskoj nivo reka polako opada, ali mnoge porodice koje su evakuisane ne mogu da se vrate u svoje domove, dok vlasti rade na čišćenju puteva i popravci električnih vodova.

U Grčkoj na stotine domova je poplavljeno nakon noćašnje oluje koja je pogodila područja zapadno od Atine.

Olujna kiša i klizišta su uslovili zatvaranje autoputa koji povezuje grčku prestonicu sa lukom Patras.

Najgore je poplavljen rizort Kineta, gde su se pojavila klizišta zbog obližnje šume koja je oštećena u šumskim požarima.

Nekoliko desetina ljudi zaglavljenih u sutomobilima i poplavljenim kućama spasila je vatrogasna služba.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime