Jako dobri razlozi da odmah nešto popijete

0

Bitna je umerenost: Više dobiti ako pijete malo ili umereno
 

Može da zaštiti vaše srce

Više istraživanja potvrdilo je da slabo do umereno konzumiranje alkohola snižava rizik od srčanih oboljenja. I protivno ustaljenom mišljenju, ne štiti nas samo crno vino. Alkohol u pivu ili rakiji jednako deluje, podiže dobar holesterol i smanjuje agregaciju trombocita u krvi.

 

Može da smanji ukupan rizik smrtnosti

U nedavno sprovedenom istraživanju, naučnici su otkrili da žene koje puno piju imaju više razloga za strah od prerane smrti, dok su one koje su pile malo ili umereno imale manje šanse za strah od onih koje uopšte nisu pile. Slični rezultati pronađeni su kod pacijenata sa hipertenzijom.

 

Štiti od dijabetesa tipa 2

Malo alkohola može da smanji rizik od ove vrste dijabetesa. Novija istraživanja pretpostavljaju da bi to moglo biti zato što se povećava osetljivost na insulin.

 

Može da zaštiti vaše zglobove

Žene koje piju nekoliko pića nedeljno, barem deset godina, imaju oko 50 odsto manju šansu za razvoj reumatoidnog artritisa od žena koje piju manje ili uopšte ne piju.

 

Održava vas oštroumnim

Postoji nekoliko različitih kognitivnih prednosti pri umerenom ispijanju alkohola. Nekoliko istraživanja dokazalo je da osobe koje piju jedno piće dnevno imaju manje šanse za gubitak kognitivnih funkcija.

 

Može da poboljša vaš indeks telesne mase (BMI)

Jedno istraživanje je dokazalo da su žene koje su umereno pile imale manje šanse da se ugoje, u poređenju sa onima koje nisu pile alkohol.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here