M. Bogdanović

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da će u narednim satima ponegde u zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji biti pljuskova sa grmljavinom. Novosti pišu da je nevreme isključilo struju u Zapadnoj Srbiji i da grad tutnji kroz Vojvodinu.

U Beogradu pada kiša praćena grmljavinom, a pljuskovi će, kako je objavio RHMZ, trajati do nešto posle 21 sat.

U naredna časa u Beogradu i većem delu Srbije mestimično sa pljuskovima, grmljavinama, jače izraženi u zapadnoj Srbiji gde je ponegde moguć i grad, navodi RHMZ.

U zoni pljuskova biće i jak vetar. Samo će na krajnjem jugoistoku biti suvo.

Mediji navode da je na putu za Pančevo stablo palo na sred puta što otežava saobraćaj.

Komandant Štaba za vandredne situacije gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić održao je vandrednu sednicu štaba na kojoj je naložio da se svi resursi stave u maksimalnu pripravnost.

U Vojvodini grad i kiša, praćeni jakim vetrom

Novi Sad i Loznicu pogodilo je nevreme praćeno vetrom, jakim pljuskovima i gradom, zbog kojeg je u Loznici u skoro celom gradu nestalo struje.

U Novom Sadu, kako prenose mediji, padao je grad veličine lešnika, a od jake kiše, što se vidi na fotografijama koje su Novosađani podelili na društvenim mrežama, može se sagledati da se od jačine kiše gotovo ništa ne vidi.

U tom gradu duva i jak vetar koji savija grane. Portal 021 prenosi, pozivajući se na navode građane, da je sa zgrade Agrovojvodine na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara otpao deo limenog krova, a da je u Futogu oluja polomila i betonsku banderu u Omladinskoj ulici, zbog čega je taj deo ostao bez struje.

Oluja je u Novom Sadu i okolini pričinila veliku štetu i oborila drveće u svim delovima grada – od Novog naselja i Satelita, preko Limana i Štranda, gde su se posetioci plaže razbežali ili sakrili ispod Mosta slobode, do svih okolnih prigradskih naselja.

Drveće je padalo svuda po gradu, kao i granje, a više automobila je oštećeno, dodaje portal.

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i gradom pogodilo je oko 17.30 časova i Beočin. Kako prenosi RTV, tom prilikom vetar je oborio drvo u ulici Stojana Vukosavljevića.

Grane su pokidale strujne kablove na banderi tako da je deo Beočin sela bez elektricne energije.

View this post on Instagram

#trenutno #fruskagora #nevreme

A post shared by Vojvodina Info (@vojvodinainfo) on

Jako nevreme, kako je već najavio RHMZ očekuje se u toku večeri u Bačkoj, Sremu, zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju, gde je upaljen crveni meteoalarm, što znači da su najavljene vremenske prilike vrlo opasne i da mogu izazvati materijalnu štetu i biti opasne za ljude i životinje.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here