EPA/Chris Kleponis
Donald Tramp

Kosovski umetnik Gani Jakupi je, govoreći o predstojećim predsedničkim izborima u SAD 3. novembra, rekao da je Aljbin Kurti uputio poziv Albancima u SAD da glasaju za Džoa Bajdena kao lider Pokreta Samoopredeljenje i u svoje ime, prenosi Koha.

Dodao je da američki predsednik Donald Tramp ne zna gde je Kosovo i da je za njega Kosovo jednostavno bilo deo predizborne kampanje, ali da je to bilo uzalud.

Što se tiče kosovskog premijera Avdulaha Hotija, Jakupi je rekao da fotografiju iz Bele kuće može da urami (kao uspomenu) jer Belu kuću više neće videti, ako Tramp pobedi.

– Trampa nije briga za Kosovo, međutim sve to nije ispalo kako je on (Tramp) očekivao. Nije mogao da izvuče ništa, uostalom, niko ih nije shvatao ozbiljno. To je tako smešno, ovaj takozvani sporazum, oni su se šalili, ne znam za Kosovo, ali u Srbiji bilo je baš tako, iako su rekli da je Srbija dobila više od ovog sporazuma. Jedina opasnost sa Trampom je ta što iako ne zna gde je Kosovo, vrlo dobro zna gde su mu vojnici. Učiniće sve da ih povuče – rekao je Jakupi.

“Albanci su za Ameriku niko i ništa”

Dodao je da se Albanci varaju kada misle da se Amerikanci bave njima.

– Politika nas Albance pomalo vara, kada mislimo da se Amerikanci mnogo bave nama. Srećom imamo prijatelje u SAD, tamo imamo albanski lobi, ali za Ameriku uopšte, ne samo za Trampa, mi smo niko i ništa, čak ni nula. Oni ne bi ovo smatrali uvredom i kada bi rekao neki državnik – rekao je Jakupi.

Prema njegovim rečima, američki specijalni izaslanik za dijalog između Kosova i Srbije, Ričard Grenel jeste osoba koja je pozvala na aktiviranje krajnje desnice u Evropi.

– Zaboravljamo da je voljeni Grenel čovek koji je javno izjavio da će raditi i nastojati da ojača krajnju desnicu u Evropi. Ne znam kakav će položaj imati ako Tramp pobedi, Tramp je nepredvidiv – rekao je Jakupi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here