Tradicionalne godišnje nagrade američke sportske televizijske mreže otišle u ruke najboljeg igrača sezone u NBA i reprezentativke SAD u fudbalu, koja je doprinela da se nedavno na Mundijalu u Francuskoj sačuva titula svetskog prvaka.

Svečana ceremonija, 27. put, održana je kao i prethodnih 11 u “Majkrosoftovom teatru” u Los Anđelesu. S Adetokumbom, tamnoputim grčkim košarkašem koji je uzdanica Milvokija, u konkurenciji su bili i Muki Bets, zvezda bostonskog Red Soksa, američkog šampiona u bezbolu, golfer Bruks Koepka i Patrik Mahoms iz Kanzas sitija, tima iz nacionalne lige američkog fudbala.

Adetokumbo je izabran i za najboljeg NBA igrača. Nadmetao se za naklonost s Kevinom Durentom (Golden Stejt), Džejmsom Hardenom (Hjuston) i Polom Džordžom (Oklahoma).

Očekivano, najbolji tim je ženska fudbalska reprezentacija SAD, a njena zvezda Aleks Morgan je druga fudbalerka dobitnica prestižne nagrade koja se dodeljuje od 1993 (u ženskoj konkurenciji prva je ovenčana bila proslavljena teniserka Monika Seleš). Pre nje priznanje je otišlo u rike Mije Hem (1998, 2000). U konkurenciji s Morganovom bile su i gimnastičarka Simona Bejls, smučarka Mikaela Šifrin i Brijana Stjuart, košarkašica američke ženske profesionalne lige.

Nagrađeni su, između ostalih, i argentinski as Lionel Mesi (najbolji internacionalni fudbaler) i švedski napadač Zlatan Ibrahimović (najbolji igrač MLS lige). Mesijeva konkurencija bili su i Portugalac Kristijano Ronaldo, Francuz Kilijan Mbape, svetski prvak s reprezentacijom, i Holanđanin Virgil van Dajk, evropski klupski prvak s Liverpulom.

Bostonovoj košarkaškoj legendi Bilu Raselu dodeljeno je počasno priznanje koje nosi ime po proslavljenom tamnoputom američkom teniseru Arturu Ešu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here