Janka pobednik veleslaloma

0

Srebro je pripalo Norvežaninu Kjetilu Jansrudu sa zaostatkom od 39 stotinki, a bronza njegovom zemljaku, aktuelnom olimpijskom pobedniku u superveleslalomu i vicešampionu u spustu Akselu Lundu Svindalu, koji je zaostao 61 stotinku.

Osvajač zlata na Igrama u Torinu 2006. godine Austrijanac Benjamin Rajh napravio je veliku grešku u drugoj trci, pa je takmičenje završio na šestom mestu.
Janka je prvu trku završio kao najbrži, dok je drugu vožnju obeležio sjajan nastup Jansruda. Norvežanin je snažnim i preciznim skijanjem našao skoro idealnu liniju prolaza između kapija i posle 11. vremena iz prve vožnje stigao do prvog rezultata i pobedničkog postolja.

 

Janka je na taj izazov Jansruda odgovorio bez mnogo kalkulacija , izuzetno brzo menjajući pravce kretanja na stazi, čime je uspeo da zadrži početnu prednost, ostvari treće vreme u drugoj trci i u ukupnom vremenu dođe do zlata.

 

Švajcarski skijaš je u Vankuveru do sada osvojio četvrto mesto u superkombinaciji, osmo u superveleslalomu i 11. u spustu.

 

Austrijancima zlato u nordijskoj kombinaciji
Austrijski tim u nordijskoj kombinaciji odbranio je danas zlatnu medalju na ZOI u Vankuveru ostvarivši na cilju štafetne trke na 4×5 kilometara ukupno vreme od 49 minuta, 31 sekunde i šest stotinki.
Srebro je pripalo ekipi Sjednijenih Američkih Država sa zaostatkom od 5,2 sekunde, a bronza nacionalnom timu Nemačke koji je zaostao 19,5 sekundi iza pobednika.
Posle prvog dela takmičenja u ski skokovima u vođstvu je bila ekipa Finske sa 507,0 bodova ispred američke i austrijske reprezentacije.
Prednost Finaca brzo se istopila na startu odlučujućeg štafetnog trčanja, u kojem su u prvi plan, pored Austrijanaca, izbili Amerikanci, Nemci, Francuzi i Norvežani.
Na poslednjoj uzbrdici pred ciljem u prednosti je bila američka ekipa, ali je Austrijanac Mario Šteher snažnim skijanjem u poslednjih 500 metara "slomio" ritam Amerikanca Bila Demonga i svojoj ekipi doneo zlato.

 

Amerikanki Mekivor zlato u ski krosu

Kanađanka Ešli Mekivor osvojila je danas zlatnu medalju u ski korsu na ZOI u Vankuveru. Srebrmo odličje pripalo je Norvežanki Hedi Berndsen, a bronzano Francuskinji Marion Žoseran.
 

Korejcu Liju zlato na 10.000 metara
Južnokorejski takmičar u brzom klizanju Seung Hun Li osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 10.000 metara na ZOI u Vankuveru postigavši novi olimpijski rekord rezultatom 12 minuta, 58 sekundi i 55 stotinki.
Srebro je pripalo Rusu Ivanu Skobrevu sa zaostatkom od 3,52 sekunde, a bronza Holanđaninu Bobu de Jongu, koji je zaostao 8,18 sekundi iza pobednika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here