Janković i Ivanović predvode reprezentaciju Srbije

0

 

Boje Srbije braniće naše najbolje teniserke – Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Ana Jovanović. Uz reprezentaciju, na pripremama u Beogradskoj areni biće i mlada nada srpskog tenisa, 16. godišnja Aleksandra Krunić.

 

"Sastav naše reprezentacije je isti kao pre godinu dana, kada smo prvi put u istoriji odigrali Fed kup meč u Beogradu, savladavši selekciju Japana. Sada nam predstoji duel sa Ruskinjama u koji ulazimo maksimalo motivisani da nastavimo šampionski pohod ka tituli Fed kupa, što nam je krajnji cilj", rekao je Vraneš.

 

On je napomenuo da "Rusi imaju veliki broj sjajnih teniserki, a samim tim i veliki broj kombinacija u pogledu tima koji će izvesti na teren".

 

Poznat sastav Ruskinja

Selektor Federejšn kup selekcije Rusije Šamil Tarpiščev odredio je spisak teniserki na koje računa u duelu sa Srbijom.

On se opredelio za Alisu Klejbanovu (31. na WTA listi), Anastasiju Pavljučenkovu (39.), Veru Duševinu (40.) i Katarinu Makarovu (59.).

 

Još ranije, učešće u nacionalnom timu Rusije otkazale su prve zvezde Dinara Safina, Vera Zvonareva i Marija Kirilenko.

"Selektor Rusije je pre desetak dana najavio dolazak Klejbanove, Pavljučenkove, Vesnine i Duševine, ali verujemo da će u našu prestonicu stići u jačem sastavu. Imamo najtežeg mogućeg protivnika, ali spremni smo za sve izazove", poručio je Vraneš.

 

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije dodao je da veruje u maksimalnu podršku navijača sa tribina Beogradske arene.

 

"Verujemo da ćemo uz podršku prepune Arene izboriti novu pobedu za srpski ženski reprezentativni tenis i prvi put u istoriji ostvariti plasman u polufinale Fed kupa. Tada bi, ponovo u Areni, dočekali pobednika susreta Francuska – SAD", rekao je Vraneš.

 

Okupljanje reprezentativki Srbije zakazano je za ponedeljak u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here