“Janković je pogrešio, nije to stav MUP-a ako ja kažem da nije”

0

Fonet/MUP Srbije
Nebojša Stefanović: Je l' tako Božoviću? I Božović kaže: Tako je…
 

 – Saša Janković je pogrešio. Sledeći put kad bude imao pitanje vezano za MUP može da nas pozove. Pojasnićemo mu šta znači dokument koji smo mu poslali. Ne može Zastitnik građana da tvrdi da je nešto stav MUP-a, kad ja kažem da nije – rekao je Stefanović.

Kako je istakao, deo koji je zanimljiv Zaštitniku građana je sublimirani izveštaj pripadnika Žandarmerije koji su učestvali u tom incidentu, koji je potpisao komandant Žandarmerije Milenko Božović i na osnovu kojeg je porenut disciplinski postpak.

– Jel' tako gospodine Božoviću – upitao je ministar unutrasnjih poslova komandatna Žandarmerije, koji se nalazio sa njegove leve strane.

– Evo, može gospopodin Boživić da vam objasni – dodao je Stefanvić, posle čega je komandatnt Žandarmerije potvrdio njegove navode.

Božović je objasnio da se radi o zaključku o pokretanju disciplinskog postupka pritiv žandarma, koji je potpisao posle istrage i izjava pripadnika Žandarmerije koji su učestvovali u tom incidentu i analize snimaka Televizije N1.

Stefanović je prethodnio rekao da j je Sektor unutrašnje kontrole sproveo istragu o tom incidentu i da je dao svoje mišljenje, na osnovu koje je podneta prijava protiv sedam žandarma.

– Mi smo svoj posao završili i taj slučaj predali Tužilaštvu. Mi više nećemo učestivati u ovome, mi smo rekli šta imamo – rekao je ministar unutrašnjih polsova Nebojša Stefanović.

Ombudsman Saša Janković u četvrtak je objavio deo dokumenata MUP-a o incidentu tokom Parade ponosa u Beogradu 28. decembra prošle godine, na osnovu kojih je podneo krivičnu prijavu protiv dvojice pripadnika Vojne policije.

Na sajtu www.ombudsman.rs objavljeni su zaključci o pokretanju disciplinskog postupka koje je potpisao komandant Žandarmerije Milenko Božović i izveštaj Sektora unutrašnje kontrole MUP-a o izvršenim proverama po zahtevu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beograd.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here