Januarska fudbalska pijaca: Bivši Partizanovac u Izraelu, Perović u Turskoj, Savić opet crno-beli?

0

Beta/AP

Bacio oko na Varana: Pep Gvardiola, trener Bajerna

 

Na portalu Vestionline pratite iz minuta u minut dešavanja na fudbalskoj pijaci u Evropi.

22:40 – Milan se sve dogovorio sa Susom oko transfera, igraču Liverpula ugovor ističe na leto, ali "rosoneri" pokušavaju da ga dovedu na "San Siro" već ovog januara. 

22:04 – Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone je u ovom prelaznom roku doveo Fernanda Toresa i Kanija, ali je rekao da su novi poslovi mogući i što se tiče odlazaka i dolazaka u klub. On je naglasio da će za "jorgandžije" igrati samo fudbaleri koji to žele čime je nagovestio odlaske Marija Suareza i Kristijana Rodrigeza.

21:11 – Doskorašnji igrač Kjeva Maksi Lopez će nastaviti karijeru u Torinu, а Marselo Larondo će preći u Kjevo u ovoj razmeni igrača.

20:35 – Milan na sve načine pokušava da nastavi praksu dovođenja igrača bez plaćanja kompenzacije. Zenit je odbio da pusti Aksela Vicela na pozajmicu u redove "rosonera". Kako i ne bi kada ga je platio ogromnih 40.000.000 evra.  

20:16 – Brendan Rodžers smirio je šuškanja o eventualnom odlasku Lukasa Leive iz Liverpula, međutim, vezista je na svom društvenoj mreži posle trijumfa nad Sanderlendom napisao kontradiktornu poruku.
"Odlična pobeda, hvala na svemu!!!“.
Lukas je na radaru Intera.
19:28 – Strateg Vest Bromviča Toni Pjulis izjavio je da klub neće moći da odbije ponudu za Saida Berahina, ako ona bude prelazila granice normale, preneli su engleski mediji. Spekuliše se da je Liverpul ozbiljo "zagrizao" za usluge mladog napadača.
18:42 – Fudbaler Fiorentine Josip Iličić odbio je ponudu Bolonje, jer želi da ostane u redovima "ljubičastih". Sve je izvesnije da će se to i dogoditi zbog dolaska Alesandra Dijamantija na "Artemio Franki".
17:52 – Nekadašnji napadač Crvene zvezde i Rada Slavko Perović novi je

igrač turske Alanje. Ugovor centarfora, koji je prošlu sezonu proveo u
redovima drugoligaša Manise i ostavio odličan utisak, potpisan je na
godinu i po dana. 

16:56 – Stouk se uključio u trku sa Evertonom za vezistu Totenhema Arona Lenona. Klub sa "Britanija" stadiona pokušava da napravi prostor za Lenona, koji je u poodmaklim pregovorima sa Evertonom. To znači da će Potersi pokušati da se reše Osame Asaidija, koji ima bogatu ponudu sa Bliskog istoka. Ako Asaidi ode, Stouk će osloboditi mesto u budžetu.

15:51 – Ramires će najverovatnije napustiti Čelsi ili u ovom ili u letnjem prelaznom roku. Na vrhu liste zainteresovanih je za sada torinski Juventus, koji je izuzetno raspoložen da vezni red pojača brazilskim reprezentativcem.

15:44 – Alesandro Dijamanti novi je igrač Fiorentine. Tridesetjednogodišnjak, ofanzivni vezista koji je u karijeri igrao za 10 klubova, u jedanaesti je stigao iz kineskog prvoligaša Guangžu Evergladea, u kojem je igrao od februara 2014. godine, piše goal.com.
14:16 – Nekadašnji fudbaler Partizana Medo Kamara novimje igrač Makabija iz Haife. Posle Partizana igrao je u engleskoM Čempionšipu za Bolton.
12:14 – Dani Luisa Enrikea na klupi Barselone su odbrojani. Posle informacije o dolasku Ronalda Kumana na "Nou kamp", koju je on demantovao, španski mediji pišu da je prvi pik Katalonaca Manuel Pelegrini, menadžer Mančester Sitija.

12:05 – Juventus je aktivan na fudbalskoj pijaci. Osim vezniog reda, "stara dama" želi da pojača i odbranu. Kako piše Tutosport, šampion Italije želi da dovede štopera Fiorentine Stefana Savića, koji je nekada sa velikim uspehom igrao za Partizan. Osim Crnogorca, Juve želi i defanzivca Totenhema, Rumuna Vlada Kirikeša.

11:47 – Totenhem bi mogao da dovede Italijana Sebastijana Đovinka, piše goal.com. Omaleni vezista odbio je da potpiše novi ugovor sa Juventusom, a pošto mu vernost "staroj dami" ističe u junu, "pevci" to žele da iskoriste i dovedu italijana na "Vajt Hart Lejn".
11:45 – Inter nudi 10 miliona evra za Brazilca iz Liverpula Lukasa Leivu.

11:31 – Juventus želi Veslija Snajdera, ali je Galatasaraj "zacepio" sa 20 miliona evra, što torinska "stara dame" ne može da plati. Italijanski šampion se sada okreno Henriku Mihtarijanu, ali je pitanje da li će "milioneri" želeti da se odreknu usliga odličnog jermenskog reprezentativca, koga su platili 2013. godine čak 25 miliona evra. Takođe, italijanski mediji pišu da Juve želi Adnana Januzaja iz Mančester Junajteda.

11:25 – Kevin Strotman i dalje je na meti Mančester Junajteda, ali pita se Roma, koja zasad ne da Holanđanina, ali pitanje je dokle će moći da odoleva.

11:00 – Posle interesovanja na najboljih klubova na Ostrvu za štopera Reala Rafaela Varana, u igru se uključio i Bajern. "Marka" donosi informaciju da je Pep Gvardiola zainteresovan da Fancuza dovede na "Santijago Bernabeu". Ove sezone, mladi štoper nije standardan u kraljevskom klubu. Prednost kod Anćelotija imaju Pepe i Serhio Ramos.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here