Januarska fudbalska pijaca: Juve bira između Jovetića i Falkaa, Gindogan “tobdžija”, Gomez menja Bonija?

0

Beta/AP
Na izlaznim vratima Junajteda: Radamel Falkao
 

Na portalu Vestionline pratite iz minuta u minut dešavanja na fudbalskoj pijaci u Evropi.

21:47 – Emanuel Adebajor ima pozive iz Malage i Parme, ali poslednje

informacije glase da bi napadač Totenhem najverovatnije mogao da nastavi karijeru u Kataru, odakle je dobio primamljivu novčanu ponudu. 

21:02 – U Verderu se nadaju povratku Miroslava Klosea. Nemački veteran je izgubio mesto u startnoj postavi Lacija i mogao bi već ove zime da napusti klub iz Rima. Ako Italijani ne budu tražili preveliko obeštećenje, Verder je spreman da dovede Klosea.
20:46 – Posle španskih klubova Real Sosijedada i Viljareala, sada je i Galatasaraj ušao u trku za dovođenje Džoela Kembela iz Arsenala. Naravno, Turci nude bolje finansijske uslove Kostarikancu.
20:24 – Šalke se sprema za još jedno veliko pojačanje. Posle angažovanja Matije Nastasića klub iz Gelzenkirhena želi da dovede brazilskog vezistu Karlosa Eduarda iz ruskog Rubina. Brazilac je već igrao u Bundes ligi, gde je sa uspehom nosio dres Hofenhejma odakle je za 20 miliona evra prešao u Kazanj pre četiri godine. 

19:29 – Odlazak Vilfrida Bonija iz Svonsija u Mančester Siti ostavio je veliku prazninu među "labudovima", pa klub iz Velsa traži zamenu. Kako prense britanski mediji Svonsi se namerio na Marija Gomeza iz Fiorentine, a klub iz Firence ne bi imao ništa protiv da proda Nemca u slučaju adekvatne ponude.

19.05 – Fudbaler na čijem je transferu u Crvenu zvezdu prošle godine radio Ivica Tončev, Azubuike Egueke nalazi se na pragu Panatinaikosa. Nigerijski štoper je po ukusu grčkog kluba.
18:19 – Alen Stevanović, bivši reprezentativac Srbije, iz vremena selektorskog mandata Siniše Mihajlovića, prešao je iz Barija u Speciju.
18:00 – Njukasl je zagrizao za Dijega Kapela, vezistu Sportinga. "Svrake" su

važile za prvog favorita da dovedu brzonogog Španca, ali je on sada bliži
selidbi u Istanbul. Fenerbahče je Sportingu ponudio pet miliona evra, čeka
se samo da pristane Kapel. 

17:45 – Liverpul želi da produži ugovor sa Martinom Škrtelom koji je na meti stratega Napolija Rafaela Beniteza. 
17:03 – Dugo najavljivano čudo od igrača iz Brazila, Dorija, prošlog leta je prešao u Marsej, ali ga je Marselo Bijelsa prikucao za klupu i nije mu pružio šansu. Dorija je i dalje na radaru brojnih klubova širom Evrope koji bi želeli da ga angažuju. Sada se pojavio i najozbiljniji kandidat. Reč je o Volfsburgu koji želi da ga pozajmi do kraja sezone. Konkurencija "vukovima" su Galatasaraj, Verona, Lacio i Sao Paulo. Ipak, Volfsburgu se daju najbolje šanse. 

16:01 – Arsenal je poslao zvaničnu ponudu vrednu 20.000.000 evra na "Vestfalen" za Ilkaja Gindogana. Turčin je pod pritiskom da potpiše novi ugovor, što navodno ne želi, a u tom slučaju Dortmund je odlučan u nameri da ga proda.

15:50 – Lihštajner neće otići iz Juventusa, pošto je danas potpisao ugovor do 2017. godine, sa mogućnošću produžetka saradnje na još godinu dana po isteku istog.
15:27 – Španska "Marka" piše da je Momo Dijame blizu Sevilje. Član Hal sitija preći će u tim sa juga pirinejskog poluostrva samo uslučaju da Englezi dobiju adekvatnu ponudu.
14:32 – Supertalentovani Enes Unal iz turske Burse na medije Bajern Minhena. Za perspektivnog igrača bio je zainteresovan i Mančester junajted.

14:11 – Džermejna Defoa bi u svojim redovima volelo da vidi nekolicina slabije rangiranih timova iz Premijer lige – Kvins Park Rendžers, Hal, Lester, Sanderlend, a kao potencijalni kandidat pojavljuje se i Totenhem.

13:47 – Tim iz američke MLS lige, Portland Tibers, kontaktirao je Didijea Drogbu u nadi da će iskusni napadač iz Obale Slonovače na kraju sezone preći u njihove redove. Mala je verovatnoća da će im se želja ispuniti…

13:12 – Italijanski list "Gazeta delo Sport" piše da će Nemanja Vidić ostati u Interu ove zime, iako se proteklih nedelja spekulisalo da je Srbin završio priču sa "nero-azurima". U tekstu stoji i da je Nemanja partijom protiv Đenove razuverio Manćinija i da će od narednog kola igrati u prvoj postavi.

13:02 – Pol Pogba napustiće Juventus čim se ukaže dobra prilika za to. Njegov menadžer istakao je da je skoro produžen ugovor i da su svi srećni zbog toga, ali da je bi za Pogbu bile bolje da nastavi karijeru u nekom drugom klubu.
12:48 – Liverpul igra očajno ove sezone, pa su veliki evropski klubovi želeli da iskoriste situaciju i "otmu" Rahima Sterlinga. Međutim, "redsi" su odlučni u nameri da ga zadrže, tako što će mu ponuditi novi ugovor, znatno veći od prošlog i praktično ga naterati da produži saradnju sa Premijerligašem.

12:36 – Juventus je ozbiljno zainteresovan za Stevana Jovetića. Već je "stara dama" želela crnogorskog reprezentativca dok je igrao u Fiorentini, ali bezuspešno. I ovoga puta mogli bi da "izvise" s obzirom da je na "Etihad" stigla nedovoljno velika ponuda.

12:05 – Ubojiti napadač Radamel Falkao mogao bi već u januaru da napusti Mančester junajted. Nezadovoljan činjenicom da protiv Sautemptona nije bio ni u protokolu tražio je od svog menadžera da potraži novu opciju. Pominje se Juventus, a Žorž Mendež (njegov agent) ne isključuje opciju Falkaovog odlaska pošto je rekao da se u fudbalu nikada ne zna šta može da se desi.

11:52 – Centarfor Arsenala Jaja Sanogo i zvanično je potpisao ugovor sa Kristal Palasom, čiji će dres nositi do kraja sezone. Arsen Venger je pristao da ga pusti na šestomesečnu pozajmicu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here