Januarska fudbalska pijaca: Milner menja Džerarda, Veljković u Čarltonu, Bilbao troši 20 miliona

0

Beta/AP/A. G.
Da li napušta Totenhem? Roberto Soldado
 

Na portalu Vestionline pratite iz minuta u minut dešavanja na fudbalskoj pijaci u Evropi.

21.32 – PSŽ je ponudio Ezekijela Lavecija Liverpulu, kako bi novac od njegove prodaje iskoristio za kupovinu Paula Dibale. Klub sa "Enfilda" u više navrata je želeo da angažuje Argentinca, ali bi im on izmakao u poslednji čas. Ipak, čini se da je došlo vreme da Laveci obuče dres Liverpula, koji ima velikih problema oko postizanja golova ove sezone.

21.12 – Juve nikako ne uspeva da dogovori nijedno od željenih pojačanja. Jovetić, Snajder i Mkhitarjan će po svemu sudeći ostati samo puste želje, a poslednju ponudu Juventusa za Jermena, Dortmund je glatko odbio. Italijani su ponudili 2.000.000 odmah i 18.000.000 evra na leto.
20.04 – Nekada velika nada Portugalskog fudbala, Ugo Almeida, neće otići u Katar kako je najpre preneto, već se navodno holandska Breda ozbiljno interesuje za napadača koji je, kako kažu holandski mediji, takođe otvoren za selidbu u Erediviziju.
19.13 – Bilbao je spreman da se isprsi. Real Madrid je odbio ponudu da pozajmi

Iljaramendija do kraja sezone, a Baskijci su uzvratili ponudom vrednom blizu
20.000.000 evra. Navodno Real ozbiljno razmišlja da prihvati ponudu, kako bi bio u još boljoj poziciji kada je u pitanju finansijski fer plej, pa bi mogao da krene u dovođenje nekih igrača koji su Anćelotiju puno zanimljiviji od Iljaramendija koji nije uspeo da se izbori za poziciju kod Italijana.

18.18 – Van Gal izgleda ne može bez svojih. Gde god bi postao trener, holanđanin bi skoro uvek dovodio veliki broj sunarodnika, i to onih za čiji je uspon barem posredno zaslužan. Ovog puta na meti Junajteda je defanzivac Porta, Bruno Martins Indi.
17.43 – Džejms Milner je sve bliži odluci da napusti Mančester Siti pošto već mesecima ne uspeva da dogovori produžetak saradnje. Zapelo je oko visine plate, a povrh toga, Liverpul je spreman da ispuni svaki zahtev jednog od najkorisnijih igrača Premijer lige. Engleski mediji pišu da je transfer Milnera veoma izvestan.
17.18 – Emanuel Insua je prešao iz Boke Juniors u Granadu, i tako se pridružio starijem bratu, Emilijanu, u španskoj Primeri. Emanuel je prethodnu sezonu proveo u matičnoj Boki, ugovor sa Granadom je potpisao do leta 2019.

17.00 – Mladi Srbin iz redova Totenhema Miloš Veljković, do kraja sezone će igrati za Čarlton kao pozajmljeni igrač. On je prošle sezone sakupio dva nastupa za londonske "pevce", ali je jesenji deo proveo na pozajmici u Midlsbrou u Čempionšipu. Defanzivac "orlića" ne menja ligu, a u Čarltonu će se pridružiti još jednom Srbinu, golmanu Marku Dmitroviću.

15.50 – Prema pisanju nemačkog "Bilda" nekadašnji član Reala, Čelsija i Arsenala Lasana Dijara preći će u redove Borusije iz Dortmunda.
15.17 – Igrač koji je imao neuspešnu epizodu u Partizanu, a koji je slavu stekao u Mančester junajtedu Erik Đemba Đemba oldazi u Indoneziju – Persebaju Surabaju.
14.35 – Šinđi Okazaki ostaće u Majncu. Navodno je za njega bio zainteresovan Lester, ali zbog ogromnog obeštećenja (13 miliona evra) ipak neće biti ništa od ovog transfera.
13.54 – Roma traži Luiza Adrijana, ali odlični napadač Šahtjora ne namerava da

napusti Ukrajinu. Kako kaže, lepše mu je da ostane u klubu koji voli, nego da
"trči" ka milionima. Mada, odlično je Brazilac plaćen u ekipi iz Donjecka, teško
da Roma može toliko da se isprsi.

13.10 – Čelsi bi da kupi Danila Pantića iz Partizana. Plaća sve i odmah! Opširnije pročitajte OVDE.
12.48 – Bajer Leverkuzen više nije jedini koji bi u svojim redovima voleo da vidi Roberta Soldada. Na adresu Totenhema stigla je ponuda Real Sosijedada, pošto je Mojes baš zapeo da ga dovede u redove svog tima. Ostaje da se vidi da li su "pevci" spremni da se odreknu iskusnog napadača…

12.41 – Italijanski prvoligaš Parma baš je optimističan. U ponedeljak uveče poslali su ponudu za Marija Balotelija Liverpulu, ali su ih "redsi" odbili. I da je Brendan Rodžers prihvatio da proda kontraverznog napadača, verovatno bi on odbio da se preseli u Seriju A.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here