Broj žrtava podmetnutog požara u studiju za animacije u japanskom gradu Kjodo porastao je na 33, javio je nacionalni medijski servis NHK, što znači da je ovo najveće masovno ubistvo u Japanu u poslednje blizu dve decenije. Muškarac je na zaposlene bacio zapaljivu tečnost i izazvao požar u zgradi kompanije.

Više od 70 ljudi se nalazilo u zgradi u trenutku napada, prenosi Gardijan. Vatrogasci su ih zatekli u kritičnom stanju zbog teških opekotina.

Vatrogasna služba potvrdila je da su poginule 33 osobe.

Neke od žrtava pronađene su u studiju kojem su pravljene popularne serije i filmovi, a ostale na trećem spratu i na stepenicama koje vode prema krovu.

Povređeno je još 36 ljudi, a deset osoba je u teškom stanju.

Policija u Kjotu saopštila je da je požar izbio u četvrtak ujutru u trospratnoj zgradi koja je pripadala studiju za animaciju “Kjoto enimejšn”, nakon što je muškarac upao i bacio zapaljivu tečnost uz povike “Umrite!”, a zatim je buknula vatra. Prema navodima Rojtersa, pretpostavlja se da je u pitanju benzin.

Osumnjičeni četrdesetjednogodišnji muškarac bio je među povređenima i odveden je u bolnicu, izveštava agenicja Kjodo.

Portparol vatrogasne službe Kjota rekao je za AFP da su poslali 35 vatrogasnih kamiona i drugih vatrogasnih vozila na lice mesta.

“Kjoto enimejšn” je studio osnovan 1981. godine i koji stoji iza mnogih popularnih anime TV serije i dugometražnih filmova. Poznat je među ljubiteljima animea širom sveta zbog svoje posvećenosti visokokvalitetnim proizvodnim tehnikama.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here