Foto: MN Press
Košarkaška reprezentacija Srbije Igor Kokoškov Kosarka, Srbija

Reprezentacija Srbije igra u petak pretposlednju, petu utakmicu u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022.

Kao što je to bio slučaj tokom novembarskog kvalifikacionog “prozora”, utakmice će se igrati u “balonu” koji se ovog puta nalazi u Tbilisiju, jednom od domaćina predstojećeg kontinentalnog šampionata.

Uz sve stroge mere propisane za prevenciju širenja virusa Covid-19, reprezentativci Srbije i stručni štab se od utorka nalaze u Gruziji, gde se spremaju za utakmicu protiv domaće selekcije, a potom i nedeljni duel sa Švajcarskom.

Uz nacionalni tim je i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, koji je otputovao u Tbilisi i biće sa reprezentacijom tokom čitavog februarskog „prozora“.

U prvom duelu Srbije i Gruzije koji je pre godinu dana odigran u dvorani „Aleksandar Nikolić“, Gruzija je nakon preokreta došla do pobede rezultatom 90:94. Ipak, reprezentativci Srbije, Ognjen Jaramaz i Danilo Anđušić veruju u pobedu.

– Gruzija ima veoma dobru reprezentaciju, iskusan i dobro uigran tim. Okosnicu ekipe čine igrači koji su već dugo zajedno, što im daje određenu prednost u odnosu na ekipe koje, poput nas, u ovim kvalifikacijama nemaju taj kontinuitet igranja zajedno. U prvoj utakmici su nas pobedili u Beogradu, pred našom publikom, uprkos našem dobrom početku utakmice. Od tada je prošlo godinu dana, puno toga se promenilo i verujem da ćemo uz dobru energiju i požrtvovanu igru uspeti sutra da dođemo do pobede – kaže Jaramaz.

Pred duel sa Gruzijom, optimizmom zrači i Danilo Anđušić.

– Čeka nas meč protiv neugodnog rivala. Uprkos tome što se kao domaćin prvenstva već kvalifikovala za Evropsko prvenstvo, Gruzija iz četiri utakmice u našoj grupi ima četiri pobede. To govori da imaju jak karakter i da igraju na svom maksimumu od početka do kraja, bez obzira na sve. Znamo zašto smo ovde i šta nam je cilj. Prema tome, moramo da uradimo sve što je u našoj moći da sutra i u nedelju pobedimo i da tako na najbolji mogući način završimo ove kvalifikacije – kaže Anđušić.

Zbog klupskih obaveza selektora Igora Kokoškova, “Orlove” će protiv Gruzije predvoditi njegov asistent Dejan Milojević.

U grupi E, Gruzija se nalazi na prvom mestu sa maksimalne četiri pobede iz isto toliko odigranih utakmica.

Sledi Srbija sa učinkom 2:2, dok Finska i Švajcarska imaju po jednu pobedu i tri poraza.

Plasman na Evropsko prvenstvo 2022. će uz domaćina Gruziju obezbediti još dve ekipe iz grupe E, dok će poslednjeplasirani tim završiti takmičenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here