EPA-EFE
NATO vojnici

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je Alijansa spremna kako za konfrontaciju sa Rusijom, tako i za saradnju, ali da sve zavisi od stava Moskve, piše španski list “Mundo”.

– Verujem da Rusiji treba poslati jasan signal – ako oni žele sukob, mi smo spremni. Ako oni žele da sarađuju, biće nam drago – rekao je Stoltenberg, istakavši da je Alijansa spremna da “štiti svoje članice”.

Prema njegovim rečima, dijalog sa Rusijom treba da se zasniva “na sili, na čvrstini”.

– Ali mi takođe treba da razgovaramo sa Rusijom. Među obuzdavanjem i dijalogom nema protivrečnosti. Čak i ako ne verujemo da odnosi sa Moskvom mogu biti bolji, treba da nastavimo da razgovaramo, jer je neophodno da se održavaju važne veze i odnosi – rekao je on.

Stoltenberg je podsetio da su Rusi “njihovi susedi, da postoje interesi i da treba izbegavati incidente, posebno na granicama”.

– Kao norveški političar imam veliko iskustvo u radu sa Rusijom i znam da je to moguće – konstatovao je on.

Ranije je Stoltenberg saopštio da će ministri odbrane država-članica NATO-a razgovarati o povećanju finansiranja vojnih aktivnosti Alijanse u blizini ruskih granica. Kako je rekao, namerava da predloži da se poveća finansiranje osnovne aktivnosti obuzdavanja i odbrane Alijanse.

3 COMMENTS

  1. Sa vama,samo sa pozicije sile treba razgovarati,čak i po cenu konflikta. Vi jedino brutalnu silu razumete.

  2. Čekaj pa vi ste oni koji postavljaju vojsku oko Rusije i davaju sankcije. Kako sad zavisi od Moskve?
    Znači ja te ošamarim, i sad zavisi od tebe dali će biti tuča ili mir? Pa vi niste normalni.

  3. NATO- SAD, ENGLESKA, FRANCUSKA i možda NEMAČKA. Veliki uvod u veliki rat bez pobednika radi očuvanja prestiža SAD.. POSLE NAS TIŠINA-moto raketnih snaga Rusije. Za nas male narode smrtće biti još bolnija jer će ratovati preko nas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here