Jašar Ahmedovski: Mučno mi je da se smeškam

0

Kumovi: Saša Popović i Jašar Ahmedovski
 

– Nikada svoju karijeru nisam forsirao. Nisam se pomirio sa Suzanom i Saletom, jer mi je karijera bila ugrožena pa nisam mogao bez Granda. Ja se sa Saletom nikad nisam ni svađao. Samo sam se okrenuo i otišao iz gužve koja je bila oko njega. Nikada mi nije bilo do toga da non-stop budem na televiziji i u medijima. Ni kada smo se okumili, kada je Saša venčao moju Snežanu i mene, nisam bio navalentan, a kamoli sada. Što da dosađujem ljudima, ako nemam nešto pametno da pokažem, neću ni da se pojavljujem na malim ekranima. Mnoge pozive za gostovanja odbijam, jer – ili nemam vremena ili mi ne odgovara tip emisije – iskren je Jašar.

 

Varali su me mnogi

Koliko vas je koštala muzička i životna škola?
– Sve škole koje sam prošao, skupo su plaćene. Plaćam ih i dalje, jer čovek se uči dok je živ a iznenađenjima i razočaranjima nikad kraja. Ali, uvek su mi na pameti reči moje majke koja mi je još u detinjstvu govorila: "Sine, bolje je da tebe neko prevari, nego da ti nekoga prevariš!" Varali su me mnogi – menadžeri, ljudi krokodili, pijavice, oni za koje sam mislio da su mi prijatelji, ali ja nisam prevario nikog!

I dalje mislite da se može opstati na estradi bez Granda i Pinka?
– Naravno da može. Moja karijera je starija i od Granda i od Pinka! Moje pesme su i dalje tražene, a posebno me obraduje kada mladi od 15-20 godina traže čak i moj hit "Ružo moja, najmiliji cvete", prvu pesmu koju sam snimio pre skoro tri i po decenije.

Da li ste kumu Saši rekli da je okružen licemerima, poltronima i folirantima?
– Ma šta ima da mu kažem? On je pametan čovek, sve on to vidi i zna, ne moram ja da mu otvaram oči.

Zašto bežite kad na okupu vidite mnogo kolega?
– Ja kolege poštujem. Ali, kad nas je mnogo na jednom mestu, ja se sklanjam i gledam da pobegnem što pre! U gužvi, ne možemo pristojno ni da se pozdravimo, a kamoli da se ispričamo. Mučno mi je da se svima smeškam tek reda radi. Kada nas je mnogo na jednom mestu, pa još kada su tu kamere i novinari, pevači nisu prirodni, potpuno su isfolirani, a ja ne podnosim foliranje. Svi odlično znamo ko je ko, koliko ko vredi, šta ko o kome misli. Mnogo pevača na jednom mestu – to je more negativne energije, pa ja lepo zbrišem.

Nedavno ste prošli pored Šabana Šaulića kao da ga ne poznajete, a nekad ste bili najbolji prijatelji…?
– Neću da pričam o njemu. Ne družimo se već 20 godina, tako da tog čoveka više i ne poznajem. Dve decenije su dug period, vreme menja ljude. Ne znam šta mu se dešavalo, ne znam kakav je postao. Prošlost neka ostane tamo gde joj je i mesto.
 

Ne zarađujem na kolegama

– Nedavno sam napisao pesmu i rekao sebi: "E, Jale, sad si napravio dobru pesmu, moraš da se častiš!" Zaslužio sam da sebe častim, jer ako čovek sam sebe ne voli, ko će drugi to da čini? – kaže Jašar koji će pesmu predstaviti pred novogodišnje praznike.


Ne dajete kolegama pesme jer ne plaćaju?

– Ne, ne. Komponujem uglavnom za sebe, a pesme koje dajem kolegama ne naplaćujem. Dao sam kompozicije Đaniju, Viki Miljković, Snežani Đurišić i nijednu nisam naplatio, jer nikada nisam hteo da zarađujem na kolegama.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here