Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL
Šarunas Jasikevičijus

Legendardni Litvanac Šarunas Jasikevičijus, aktuelni trener Barselone, dao je opširan intervju za portal “BasketNews” u kojem je, između ostalog, pričao i o svom nekadašnjem učitelju Željku Obradoviću.

O svom velikom prijatelju Obradoviću, aktuelni trener Barselone ima visoko mišljnje i mnogo pohvala. Tako je u pomenutom intervjuu, između ostalog, komentarisao i željkom temperament, a posebno se osvrnuo na momenat u kojem Željko besni na asistenta koji ne može da izvuče marker iz džepa.

– Srećan sam zbog toga. Samo mi je malo žao onog njegovog asistenta koji nije uspeo da izvuče marker. Poslao sam mu poruku, to je samo marker. Pričam sa njim mnogo, veoma je srećan u Beogradu. To je njegov klub, to je njegova ljubav. Mislim da je veoma srećan. Ne propuštam utakmice Partizana. Sviđa mi se tim jer ima dosta talentovanih mladih igrača sa veteranskim vođstvom Ledeja i Pantera. Ima tu i nekoliko zanimljivih srpskih igrača. Biće interesantno kako će se ekipa razvijati. Mislim da tu ima mnogo potencijala ako se budu kretali u pravom smeru – ističe Jasikevičijus.

Novinar Donatas Urbonas pitao je Jasikevičijusa i da li, poput Obradovića, može da vidi sebe u svom omiljenom klubu koji igra niži rang takmičenja.

– Obradović, kao osoba, samo želi da bude srećan. U Beogradu je, kod svoje kuće. Ima vrlo zanimljiv tim. Ima jasan cilj da vrati Partizan u Evroligu. Mislim da je srećan. Šta mu više treba? Već je sve osvojio. Uradio sve u životu. Sve što sad želi je da bude srećan. I sto posto sam siguran da je srećan.
Nedavno ste došli do svoje 100. pobede u Evroligi. Znamo koliko ste opdsednuti pobedama.

Usledilo je i pitanje o tome da li je Jasikivičijus sreo nekog ko je veći pobednik od njega.

– Da, mnogo mojih saigrača je bilo opsednuto, i mnogo mojih trenera. Željko… Željko je lud u tim situacijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here