Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičius će po svemu sudeći napustiti slavni litvanski klub i nastaviće karijeru u Fenerbahčeu ili Barseloni.

Kako prenosi poznati litvanski novinar Donatas Urbonas, pregovori Šarunasa Jasikevičiusa i Fenerbahčea pošli su dobrim smerom. Razgovori su u poodmakloj fazi, ali sa druge strane mladi trener čeka i da se završi špansko prvenstvo.

Naime po saznanjima Urbonasa Jasikevičius želi da vidi da li postoji mogućnost da preuzme Barselonu koju trenutno vodi srpski stručnjak Svetislav Pešić.

Jasikevičius je interesantno svojevremeno igrao za obe ove ekipe u toku karijere. On je inače od Žalgirisa konačno napravio ekipu na koju svi računaju ozbiljno u Evroligi, tim je stigao do Fajnal fora 2018. godine, a minule sezone je uprkos svim očekivanjima ušao u plej-of. I u aktuelnoj, prekinutoj sezoni je tim imao dobru šansu da se domogne doigravanja.

Ovog trenera mnogi vide kao veliku budućnost evropske košarke, a baš je posle Fajanal fora u Beogradu bio blizu prelaska u CSKA no tada je uprava Moskovljana dala poverenje Dimitrisu Itudisu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here