instagram.com

Nekoliko nedelja, jastučići za udaranje, postavljeni po Njujorku kako bi se stanovnici ovog velikog grada oslobodili stresa kojem su svakodnevno izloženi, privlače pažnju i pesnice stanovnika, ali i gostiju američkog grada. Ipak, izgleda da se nisu dopali svima. 

Prošlog meseca, širom Velike Jabuke, montirani su jastuci za udaranje. Žuti, uočljivi, sa natpisom: „Javna vreća za udaranje. Koristite na sopstvenu odgovornost“ brzo su počeli da privlače pažnju.

Studio za dizajn donttakethisthewrongway, koji stoji iza ove ideje, objasnio je da je cilj akcije pomoći stanovnicima Njujorka da se izbore sa svakodnevnim stresom.

Nekoliko nedelja kasnije, izgleda da su neke od vreća redizajnirane.

Iako nema sumnje da su do sada neke vreće već oštećene ili ispisane, na društvenim mrežama se pojavila fotografija za koju se ne može sa sigurnošću reći da li je prava ili pak rezultat rada u programu za obradu fotografija.

Na jastuku je naslikana devojka nalik na manga junakinje sputanih ruku, a i tekst je izmenjen. Neprimereni su i slika i tekst.

Ako je suditi prema dokazima na Instagramu, Njujorčani i dalje udaraju jastuke sa originalnim natpisom. Ili samo poziraju pred kamerama (telefonima).

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime