Foto: MN Press
Aleksandar Mitrović Luka Jović

Napadač Fulama Aleksandar Mitrović u dosadašnjem toku takmičenja u Premijer ligi nije imao sezonu iz snova. Postigao je svega tri gola, iako je klub na njegovim krilima uspeo da se plasira u Premijer ligu. On je i u dresu reprezentacije u meču protiv Škotske promašio penal, i posle toga, kola kao da su krenula nizbrdo.

Mitrović se u razgovoru za Sputnjik osvrnuo na smenu selektora u reprezentaciji.

– Žao mi je što je Ljubiša Tumbaković smenjen, ali to je selektorski posao. Imao sam dobru komunikaciju sa njim, znamo se još iz Partizana, i dalje smo u kontaktu. To je život, to je fudbal, šta da se radi… Idemo dalje sa novim selektorom. Što se mene tiče, toliko golova, prelepih trenutaka i svega, a pao sam kada je bilo najpotrebnije. Spremate se da budete junak, da date gol kada je najvažnije, a dogodi se suprotno. Bog nekada ima druge planove za vas, a novi period će me ojačati – objasnio je fudbaler Fulama.

Luka Milivojević se neće naći u sastavu reprezentativaca kod Dragana Stojkoivća Piksija.

– Jako veliki gubitak. Strašno mi je žao jer je Luka jedan od najboljih veznih igrača u Premijer ligi. Dao je baš gol za pobedu Kristal Palasa iz penala. Realizovao je 22 od 24 penala, kapiten je godinama, a to govori kakav je igrač, pravi lider. Na sve to, u najboljim je godinama, ima 29 godina. Velika šteta. Imao je svoje razloge, on je takav da ne možete da utičete na njega kada donese odluku. Dosta smo pričali, nagovarao sam ga da razmisli, da odloži potez… Nije vredelo. On radi ono što misli da je najbolje za njega, moje je da poštujem. Bilo je tu više razloga, Luka mi je prijatelj, gledam ga kao brata i sve to doživljavam izuzetno emotivno – komentarisao je Mitrović i dodao:

– Između dve vatre sam. Luka – reprezentacija. Sigurno da je bilo neke nepravde prema njemu, najviše me boli što se Srbija olako odriče tako iskusnih igrača. Mislim da kod nas drugačije ljudi gledaju da je neko mator kada ima 28, 29 ili 30 godina. A potpisujem da su to igrači u najboljim godinama. Od 28. do 33. godine, igrači imaju iskustvo i kvalitet, mogu mnogo toga da urade.Srbija stalno vrši neko podmlađivanje reprezentacije, a igrači u najboljim godinama se olako puštaju. Lako se odričemo velikih fudbalera i imena. Nije to dobro, ali to je neka druga priča – kazao je srpski napadač.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here