Dušan Duda Ivković

Trofejni srpski trener Dušan Duda Ivković veruje da je jedini motiv Željka Obradovića da se vrati trenerskom poslu odlazak u NBA ligu.

Obradović je bez angažmana otkako je napustio klupu Fenerbahčea na kraju prethodne sezone.

– Trenirao sam Željka i bio mi je pomoćnik, porodično smo prijatelji i kumovi. U skladu s tim mogu i da iznesem mišljenje da bi jedan pravi i veliki motiv za Željka Obradovića da u stabilnim i zrelim godinama nastavi da se bavi trenerskim poslom bio odlazak u NBA. Više puta je odlazio u Ameriku i verovatno će i tokom ove prazne sezone za koju se odlučio to učiniti. Tvrdim da bi jedina prava motivacija za Željka bila da preuzme NBA tim. A tom timu to bi bila izvanredna prilika da ga uzme – rekao je Ivković u intervjuu za “Nedeljnik”.

Obradović boravi u Srbiji gde je gledao utakmice Partizana u Beogradu te Borca u Čačku i učestvovao u pojedinim košarkaškim akcijama kao što je bilo otvaranje terena u čast Željka Rebrače na Voždovcu.

– Moj predlog mu je bio da ne pravi ponovo pauzu. To nije dobro za trenere. Kada je sedeo sedam dana sa predsednikom Fenerbahčea, bio sam uveren da će da nastavi u Istanbulu. Ipak, on je prelomio drugačije i tom odlukom je i mene iznenadio. Tada sam shvatio da je u Feneru izgubio mnoge motive. Došlo je do zasićenja i u takvim situacijama treba tražiti novi motiv. Prema mom mišljenju, to je NBA – dodao je Ivković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here