Pixabay

Med je tradicionalan lek protiv kašlja i upale grla, za poboljšanje krvne slike, kod oboljenja organa za varenje, reguliše peristaltiku creva, pomaže koncentraciju i pamćenje i mnoštvo drugih poremećaja se uspešno može tretirati medom. Sprečava infekcije, čuva zube i kosti, spušta holesterol, poboljšava varenje, stvara preko potrebnu životnu energiju i poboljšava raspoloženje.

Donosimo vam jedinstveni recept iz narodne medicine, koji je pokazao moćna lekovita svojstva kod različitih bolesti.

Kombinacija meda i belog luka delotvorna je kod poboljšavanja cirkulacije krvi, deluje na uspostavljanje normalnog krvnog pritiska i snižava nivo lošeg holesterola u krvi. Smanjuje upalne procese i jača imunitet, smiruje kašalj i leči telo od prehlade ili gripa. Med pojačava korisna svojstva belog luka, a preporučuje se konzumacija na prazan stomak svakog jutra.

Sameljite 10 čenova belog luka u blenderu. Stavite beli luk u teglu pa dodajte jednu šoljicu meda. Zatvorite teglu i ostavite je na hladno mesto nedelju dana. Ovaj lek uzimajte svaki dan, nedelju dana dana na prazan želudac i to samo jednu kašičicu. Zatim, napravite pauzu nekoliko nedelja pa ponovite uzimanje ovog leka. Dok koristite ovaj lek, preporuka je da izbegavate masnu hranu, šećer i brzu hranu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here