Jednoglasno do četiri delegata za Skupštinu dijaspore

0

Braniće interese Srba u Nemačkoj: Marko Ljiljanić, Mićo Ćetković i Dragan Jovičić
 

Tako su odlučila 22 delegata sa prostora skoro cele Nemačke, koji su prisustvovali izboru predstavnika za Nemačku i to u organizaciji Saveza srpskih udruženja u Nemačkoj, krovne organizacije, koja će svoju listu uputiti u glavni grad Srbije na izbor.

 

Podrška Dušanu Vidakoviću još je jedna potvrda ugleda koje "Vesti" uživaju u dijaspori. Prisutni su se dogovorili da izbor bude javan i interesantno je da su svi delegati izabrani jednoglasno. Predložen je još bio i Dobrivoje Doca Simić iz Štutgarta, osnivač društva "Sveti Sava", koji je dobio šest glasova, dok na kandidaturu nisu pristali Milorad Jancer iz Švebiš-Gminda i Vera Gregović iz Štutgarta.
 

Veliki ugled u dijaspori: Dušan Vidaković

Ovaj izbor je vrlo kratko trajao, pošto su prisutni bili veoma složni i odlično su sarađivali. Oni su poslali jasnu poruku da žele slogu i veliki angažman njihovih kandidata. Delegati su se toplo zahvalili na izboru, obećavši da će, ako budu ušli u Skupštinu dijaspore na umu imati interes srpskog naroda u Nemačkoj.
 

Na samom početku su ispoštovali protokol izbora delegata i izabrali su radno predsedništvo – predsedavajući je bio Mićo Ćetković, dok su Milan Đurić i Đoko Đokić sačinjavali kandidacionu izbornu komisiju. Zapisničar je bila Dragana Vukojević, dok je Milorad Jancer izabran za overivača zapisnika.
 

Na konstataciju "Vesti" da već ima previše kandidata iz Nemačke, najmlađi delegat Saveza, mladi Marko Ljiljanić je prokomentarisao:
 

– SSUN kao jedina i najveća krovna organizacija ima potpuno pravo da predstavlja srpski narod u Nemačkoj u Skupštini dijaspore. Tu je masa, koja će i dalje biti prisutna i što je najvažnije u toj masi ima puno omladine, koja se istinski trudi da neguje svoje običaje i tradiciju, što je za sve nas veoma važno. Stoga mislim da je ovaj izbor pravi za Nemačku, a drugi, koji su sami sebe birali, izlog su u praznom dućanu – poručio je Ljiljanić.
 

Prisutni brojni predstavnici klubova

Na sastanku su prisustvovali predstavnici klubova "Srbija" iz Dormtunda, "Njegoš" iz Gelzenkirhena, "Kolo" iz Frankfurta, "Srbija" iz Novog Izenburga, "Sveti Sava", "Morava", "Sloga" i "Kozara" (svi iz Štutgarta), "Karađorđević" iz Rojtlingena, "Mladost" iz Špajera, "Njegoš-Tesla" iz Švebiš-Gminda, "Sloga" iz Manhajma, "Sveti Sava" iz Trosingena, "Nikola Tesla" iz Tutlingena, SKSC iz Hajlbrona, Šahovskog saveza Baden-Virtemberga i drugi.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here