Pixabay.com

Mnoge žene sa domaće javne scene danas žive lepo i lagodno, ali mladost im nije bila ni približno takva.Preživele su siromaštvo, neke i nasilje, a svima im je zajedničko da su decu rodile maloletne.

Ovo su njihove priče.

Dete nije videla 10 godina

Tina Ivanović je svog sina Danijela rodila maloletna, kada je imala 16 godina. Kako je svojevremeno sama ispričala, punih 10 godina nije mogla da vidi svog naslednika, jer joj je bivši suprug to branio.

Samo ja znam koliko mi je u tom periodu bilo teško. Mnogo sam patila. Kada je trebalo da vidim svoje dete, bivši suprug i njegova porodica mi to nisu dozvolili. Nikada ga se nisam odrekla. Pa, koja majka ne bi volela da bude sa svojim detetom. Ne mogu vam nabrojati koliko puta sam kolima odlazila do kuće u kojoj je živeo i čekala ga – rekla je Tina i nastavila:

– Jednom mi je pošlo za rukom da ga vidim, dok je vozio bicikl. Ne znam da li se seća toga, jer bio je baš mali, imao je četiri godine. Prišla sam mu i rekla da sam ja njegova mama i dala mu novac. Primetila sam da je bio zbunjen i sve vreme je gledao ka kapiji kuće u kojoj je živeo. Dve godine nakon razvoda otišla sam da radim u Nemačku i redovno sam slala alimentaciju. Tako je bilo sve do 2005. godine, kada smo se konačno sreli – otkrila je Tina u potresnoj ispovesti za magazin “Hello” pre nekoliko godina.

Ona je ispričala i to da Danijel i i njen suprug Zvezdan gaje lep odnos, ali da nikada nisu razmišljali da žive svi zajedno.

Rodila sina sa 15 godina, pa ga ostavila ocu

Zorica Marković je imala samo 15 godina kada je rodila sina Dejana. Ona je bila kratko u braku sa njegovim ocem harmonikašem, a kada se razvela napustila je rodno mesto, a sin je ostao da živi sa ocem.

Zorica je ranije ispričala da je morala da ostavi sina, kako bi mogla da radi i da zaradi za život.

Pevačica je danas sa njim u redovnom kontaktu i u dobrim odnosima, a u javnosti često ističe da je na njega veoma ponosna, kao i na sina Iliju, kojeg je dobila u narednom braku.

– Baš su onako ljudine. Dejan je oženjen, a Ilija će uskoro. Nadam se. Najviše ih na svetu volim. Sve ovo što radim i što se borim, to je za njih – rekla je pevačica.

Sina ostavila u domu

Jedna od najboljih pevačica narodne muzike, Ana Bekuta, svog naslednika Igora Polića rodila je kao gimnazijalka, u 17. godini, nakon čega ih je pratio nimalo lak životni put.

Pevačica ne krije da je nakon što je rano postala majka prolazila kroz teške trenutke, koje je, na sreću, veoma brzo uspela da prebrodi.

– U sedamnaestoj godini imala sam zdravu i zrelu odluku da rodim dete, šta god da se desi na ovom svetu. Bila sam maloletna, odnosi u porodici, selu, okolini nisu bili sjajni. Da bi se stanje sredilo i smirilo, dala sam Igora u dom u Zvečanskoj ulici. Ostao je tamo osam i po meseci, ja sam odlazila svakih deset dana da ga vidim i vraćala se. Kad sada pričam o tome, kao da pričam o nekom drugom, ta osećanja su negde potisnuta.

Ana kaže da je, nakon što su se porodični odnosi stabilizovali, vratila sina kući.

– Tek kada se sredilo stanje u porodici, kada su na moje insistiranje roditelji pristali da dođem s Igorom kući, dovela sam ga. Bio je maj, u septembru sam napunila osamnaest godina. Igor je, naravno, postao miljenik porodice, a ja sam u sedamnaestoj godini sazrela. Moje devojaštvo nije postojalo, zamenile su ga pelene i briga o detetu. Bila sam, što bi klinci danas rekli, utripovana, nezreli oboje i ta veza nije rezultirala brakom – ispričala je svojevremeno Ana.

Sa detetom ostala na ulici

Poznata folk pevačica, Stojanka Novaković Stoja, ostvarila se u ulozi majke još kao maloletna devojka. Pevačica se udala kao tinejdžerka i sa samo 17 godina dobila sina Milana. Ona tada nije mogla ni da sanja da će joj život zadati teške udarce. Naime, njen suprug je poginuo u nesreći, a ona je sa detetom ostala na ulici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here