Jelena Ivanović
Školica života Ljukovo

Fondacija Novak Đoković otvorila je trinaestu „Školicu života” u mestu Ljukovo nadomak Inđije, i time obezbedila oko 60 novih mesta za mališane iz ove okoline uzrasta od tri do šest godina. Školica je otvorena u saradnji sa opštinom Inđija, a u rekonstrukciju i opremanje objekta u osnovnoj školi „Petar Kočić” predškolske ustanove „Boško Buha”, uloženo je 10,2 miliona dinara.

Otvaranje Školice života obuhvata adaptaciju dela osnovne škole koja je nekada bila dom jednog učitelja iz Ljukova, zatim njegovo opremanje svim neophodnim nameštajem, didaktičkim sredstvima i potrošnim materijalom, kao i izgradnju igrališta kako bi deca mogla da uživaju u svakodnevnom boravku.

Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije Novak Đoković, danas je svečano otvorila novu Školicu života, a drugare u vrtiću je obradovala novim igračkama.

„Otvaranje trinaeste Školice života za nas ima određenu simboliku. Ove godine obeležavamo trinaest godina rada i sa ponosom sumiramo sve što je naša Fondacija uradila kako bi mališanima obezbedili lepše detinjstvo, uslove da uče i da se raduju. Uverena sam da smo velikom broju njih omogućili i bolju budućnost. Od 96 dece koje živi u Ljukovu, samo jedna četvrtina ima pristup predškolskom obrazovanju. Zato novu Školicu života otvorimo baš u ovom mestu. Koristim ovu priliku da se zahvalimo predstavnicima opštine i predškolske ustanove što su nam pružili maksimalnu podršku i omogućili da izgradimo jedan novi kutak i ulepšamo detinjstvo velikom broju mališana”, rekla je Jelena Đoković, i dodala da se pružanjem prilike deci da idu u vrtić u mestu gde žive, podstiču i mladi roditelji da ostanu da žive na selu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here