Jelena jedva pobedila Eranijevu

0

Za pobedu joj bilo potrebno dva sata i 49 minuta: Jelena Janković
 

Kako je meč počeo, pomislili smo da će najzad doći vreme da gledamo Jelenu kakvu smo nekada gledali – ubedljivu, brzu, nepredvidivu… Naša teniserka je očas posla napravila brejk na početku prvog seta i na svoj servis povela sa 15:0 u drugom gemu…

 

A onda je došlo do kraha – Italijanka je osvojila osam poena zaredom i preokrenula rezultat na 2:1. Pri tome, do kraja prvog seta Jelena je osvojila još samo jedan gem, a Sara Erani pet, pa je Italijanka rutinski stigla do vođstva od 1:0 u setovima.

 

Na startu drugog dela igre videli smo reprizu prvog seta – Jelena je opet napravila brejk, a Eranijeva joj odmah uzvratila. Međutim, ovog puta Srpkinja je neko vreme držala konce igre u svojim rukama, pa je, uz još jedan brejk, stigla do vođstva od 3:1 u gemovima. I onda je opet došlo do pada – pa smo posle dosta uzbuđenja, izvazvanih greškama naše teniserke, stigli do 6:6 i taj-brejka u drugom setu.

 

Jelena je povela sa 6:1 u odlučujućem delu ovog seta, Eranijeva je izjednačila na 6:6, a onda, kad je realno trebalo da izgubi, Srpkinja je odnekle smogla snage da osvoji dva poena i ipak izjednači na 1:1 u setovima…

 

U odlučujućem delu igre prva je servirala naša teniserka, koja je iskoristila tu prednost, a zatim napravila i brejk i povela sa 2:0. Italijanka je, bar smo tako verovali, najzad bila gotova… međutim… novi brejk, poen po poen i – 4:2 za Eranijevu! Na Jelenin servis Sara je imala tri uzastopne brejk lopte (0:40), ali je Srpkinja na volšeban način ipak ostala u igri i smanjila na 4:3, a onda napravila još jedan brejk za izjednačenje.

 

Usledila su još dva gema koje je osvojila Jankovićeva – pri tome je iskoristila i prvu meč loptu i posle dva sata i 49 minuta igre i uspela da prođe u četvrto kolo Indijan Velsa, u kojem će igrati protiv Izraelke Šahar Per.

 

"Bila je zaista velika borba, ne samo fizička, već i psihička. Najviše snage i volje za pobedom imala sam u trenutku kada sam u odlučujuchem setu gubila rezultatom 2:4 i 0:40. Ja sam, uprkos usponima i padovima pokušala da ostanem pozitivna tokom celog meča. Borila sam se za svaki poen, ali sam ih i puno poklanjala. Trebaju mi ovakvi mečevi. Prošlo je mnogo vremena od kada sam imala dobre serije. Zato mislim da trijumfi u ovakvim duelima mogu samo da mi podignu samopouzdanje. Što više budem igrala, više će mi se i vratiti", zaključila je Jelena.

 

Rezultati:
(8) Stosur (AUS) – (25) Pavljučenkova (RUS) 6:3, 6:0
(17) Per (ISR) – (9) Peneta (ITA) 6:4, 6:7, 6:1
(13) Vikmajer (BEL) – Vinči (ITA) 6:1, 3:6, 6:3
(12) Zvonareva (RUS) – Sevastova (LAT) 6:2, 6:3
(6) Janković (SRB) – Erani (ITA) 2:6, 7:6(6), 6:4
(23) Klejbanova (RUS) – (14) Klajsters (BEL) 6:4, 1:6, 7:6(4)
(28) Martinez Sančez (ESP) – (3) Azarenka (BLR) 7:6(4), 6:2
Suarez Navaro (ESP) – (27) Šavaj (HUN) 6:4, 3:6, 6:1
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here