Instagram
Jelena Karleuša

Estradna umetnica Jelena Karleuša vakcinisala se danas u Tržnom centru “Ušće”.

Pevačica je primila Fajzerovu vakcinu i pozvala građane na kolektivnu odgovornost.

– Ja sam primila Fajzer vakcinu, društveno sam odgovorna osoba i nadam se da će ovo podstaknuti ljude da se vakcinišu. Odlučila sam da iskoristim moju javnu funkciju i popularnost da apeujem na ljude da se vakcinišu, mi smo jedna srećna zemlja jer možemo da se vakcinišemo ali i da biramo vakcinu – poručila je ona.

“Nisam antivakser, ovim sam to i potvrdila”

Jelena Karleuša je objasnila da ubod igle nije ni osetila, jer je tokom vakcinacije davala izjavu za medije.

– Odlučila sam da se baš sada vakcinišem, jer smatram da je moja društvena odgovornost da svojim primerom pozovem ljude i javne ličnosti da zajednički vratimo normalan život ne samo u Srbiji nego na čitavoj planeti – izjavila je Karleuša.

Na račun objava da je ovo politički potez, komentarisala je da je ovo stvar čitave planete i da zdravlje naroda nema veze sa domaćom politikom.

– Ja sam prerasla Tviter i mislim da su ljudi na Tviteru mala grupa koja ne može da promeni svet, ja sam neko ko ima druge društvene mreže gde mogu da iznosim svoje stavove, a danas svako ima pravo da iznosi svoje mišljenje – kazala je ona.

Na pitanje zašto se baš odlučila na Fajzer vakcinu odgovorila da je njen lični prijatelj i menadžer uticao na njenu odluku jer je i on istu vakcinu primio.

– Kompletna moja porodica se vakcinisala i ja sam sledila njihov primer, žao mi je da neko podvede ovo pod politikom – izjavila je Karleuša.

O komentarima da je ona antivakser i da nije podržala vakcine smatra da nikada nije rekla da ne podržava vakcine, već da ne podržava vakcinisanje male dece do 8 godina starosti sa MMR vakcinom i da je imala iskustvo u svojoj porodici gde joj je jedno od dvoje dece imalo problema sa govorom koji su bili prouzrokovani vakcinisanjem, pa je samim tim majčinski reagovala.

Karleuša je kazala da nikada nije rekla da je bila protiv vakcinacije u globalu, već protiv MMR vakcine, te da je stvorena nepravedna slika o njoj u medijima.

– Naime, tražila sam da postoji opcija za tu vrstu vakcine, ako dete ima komplikacije, neurološka oštećenja, onda ta vakcina ne treba da bude obavezna – pojasnila je Karleuša.

Kako je navela, mediji su njene reči preneli pogrešno.

– Ja sam dobila epitet antivakserke, ja sam se pravdala i pravdala, na kraju sam prestala – kazala je ona.

Prema njenim rečima, upravo to što se danas vakcinisala protiv koronavirusa je dobar odgovor na to.

Na pitanje o MMR vakcini, navela je da je posle vakcinacije jedna njena ćerka burno reagovala.

– Imala je smetnje, to smo rešili, ali je to o vakcini bio moj majčinski odgovor. Smatrala sam da to ne treba da bude obavezno – pojasnila je ona.

– Onda je krenuo pakao, mene su žigosali kao i uvek, čak su me i privodili. To nije došlo do suda – kazala je Karleuša.

1 KOMENTAR

  1. Jelena jeste zaista u principu dobra osoba i mnogi bi zeleli da budu makar i delic kao ona, medjutim druga je problematika. Vrlo je prosto u principu. To jos potice iz sistema skolovanja gde se polazi od “logike” jedan deo ucenika je uvek “provalio to da cita izmedju redova” i to funkcionise super kada autor tako koncipira da se u mozgu otkljuca ispravno, medjutim sta ako zlonamernik uradi upravo suprotno. Ako se slepo sledi saobracajna traka pri punoj brzini moze da se ode u provaliju, ili zbog nemara radnika ili inih razloga. Postoji takodje i izreka ko brzo uci brzo se poturci. Ali dobro vec je odvise poredjenja, Jelena je pogresila i treba makar da umanji stetu, jer je mnogi slede zbog harizme. Takodje u Srbiji mnogima ovi saveti i nisu potrebni, ali zbog nekih.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime