Lična arhiva
Bolesna: Jelena očekuje pomoć

Verni čitaoci “Vesti” mnogo znaju o teškoj sudbini samohrane majke Ljiljane Čolić iz Topole, čiji je sin Aca više od 15 godina bio štićenik našeg Humanitarnog mosta. Pre četrnaest meseci Aca, koji je patio od odumiranja ćelija mozga izgubio je najvažniju bitku i ostavio ucveljenu majku Ljiljanu Čolić (69). Otada nesrećna žena brigu vodi o ćerki Jeleni (47), koja takođe boluje od iste bolesti kao i njen brat.

Anonimni donator iz Vojvodine poslao im je dar od 8.000 dinara, a plemenitu donaciju od velikih 300 franaka iz Švajcarske poslao joj je Bane Živanović iz Srpske bratske pomoći.

Ljiljana nam još jednom priča svoju tužnu priču.

– Moja deca su bila zdrava, redovno su pohađala nastavu, bili su dobri đaci. Aca je služio vojsku, život nam je bio normalan i sve je bilo u najboljem redu. Ostala sam sama sa njima kad su imali tri i pet godina, ali borila sam se i bila im i otac i majka – priča nam svoju tužnu sudbinu nesrećna Ljiljana.

Onda je iznenada kao grom iz vedra neba počela agonija porodice Čolić.

Najpre je kod Ace uočena bolest. Sa njegovih 27 godina počeo je nestabilan hod, iz dana u dan stanje se menjalo na gore, kako su odumirale ćelije mozga bolest je pokazivala svu svoju jezivu stranu. Sve to znaju dobri ljudi dijaspore koji su mi putem Humanitarnog mosta mnogo pomagali. A onda je Aca umro – drhtavim glasom govori Ljiljana.

Kako već ima 69 godina i sama Ljiljana je bolesna, a mora da brine i vodi računa o svojoj ćerki Jeleni, koja boluje od iste bolesti kao brat.

– Jelena je obolela kasnije, ali evo već deset godina i ona se pati kao i Aca. Potpuno je slepa, ne može da se brine o sebi ne ustaje iz kreveta, Sav teret je na meni – kazuje Ljiljana.

Majčinska briga: Ljiljana Čolić sa ćerkom

Kontakt

Dijaspora je Ljiljani do sada nesebično pomagala mnogo puta, ali na žalost pomoć je i dalje potrebna. Svi plemeniti čitaoci “Vesti” koji žele da pomognu mogu da sa njom stupe u kontakt putem telefona 064 033 66 08 i 034/6811 085.. Njena adresa je selo Ljuboselo kod Topole.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here